Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

1 кг курячих стегон
1 великий шматок свіжого імбиру, очищений і дуже дрібно нарізаний
4 зубчики часнику
1 ч. л. порошку чілі
15 г свіжого коріандру
сік 1 лайма
2 ст. л. соняшникової олії
2 середніх цибулі
1 ч. л. меленої куркуми
400 мл кокосового молока знежиреного

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

1 свіжий червоний перець, нарізаний
1 шматочок курячого бульйону

Приготування:

1. Нарізаємо кожне куряче стегно на 2 або 3 великих шматки, потім кладемо в миску з імбиром, часником, порошком чилі, половиною коріандру, соком лайма і 1 ст. л. масла. Добре перемішуємо, потім накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику, щоб маринувати до готовності. Для кращого смаку робимо це вранці або, ще краще, напередодні ввечері.

2. Очищаємо і обрізаємо цибулю, потім дуже дрібно нарізаємо його в кухонному комбайні. Нагріваємо масло, що залишилося в казанку з опуклим днищем або великий сковорідкою, потім додаємо цибулю і обсмажуємо протягом 8 хвилин до м'якості. Перемішуємо в куркумі і варимо ще 1 хвилину, добре помішуючи.

3. Змішуємо в курячої суміші з маринадом і варимо на високому вогні до тих пір, поки курка не змінить колір. Виливаємо у кокосове молоко, додаємо чилі і бульйон, потім накриваємо і тушкуємо 20 хвилин, поки курка не стане м'якою. Додаємо решту коріандр, потім подаємо з рисом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт кавового щербету.