Навіть улюблена міцна кава може з часом набриднути, адже часто хочеться спробувати щось новеньке і незвичайне. Смак цієї кави вас приємно здивує. Повідомляє Clutch.
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПочинати свій ранок з кави – це ритуал. Ми розповімо рецепт приготування кави в італійському стилі, який неодмінно сподобається вам і вашим близьким.
Іспанське (італійське, кубинське) обсмажування
Аліна Гросу проміняла Романа Полянського на 71-річного Михайла Поплавського: "Я в шоці"
Осадча в білому засвітила пружні кульки: поки Горбунов в няньках
Вагітна дружина Віктора Павлика показала, як розважається в Єгипті без чоловіка
Вагітна дружина Віктора Павліка Реп'яхова жорстко відповіла на непрохані поради: "Кожен відповідає за себе"
найсильніше обсмажування вимагає неабиякої майстерності. Відбувається італійське обжарювання кави при температурі 245-250 °С, винести яку, не перетворившись на попіл на смак, можуть далеко не всі сорти кавових зерен. Колір зерен практично чорний. Вони стають дуже маслянистими. Кислинки у смаку кави вже зовсім не залишиться, натомість з'явиться аромат карамелі і димні нотки. Такий варіант є оптимальним для тих гурманів, які люблять терпку каву з тривалим післясмаком.
Склад:
- Цукрова пудра або цукор
- Цедра 1 апельсина
- Вершки жирністю 30% і вище (для збивання)
- 2 чашки міцної гарячої кави
- 2 чашки гарячого шоколаду
Спосіб приготування:
- Натерти на тертці апельсинову цедру.
- Збити вершки, підсолодивши їх цукровою пудрою.
- Зварити каву і шоколад. Змішати їх.
- Швидко, поки напій не охолов, розлити його в підігріті чашки ємністю не менше 250 мл
- Зверху покласти збиті вершки і посипати апельсиновою цедрою.
Нагадаємо, 5 смачних рецептів чаю для яскравого осіннього настрою.
Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт домашнього пряного латте наповнить ваш день святковим настроєм.
Також "Знай.uа" писав, незабутній рецепт кавового щербету.