Навіть улюблена міцна кава може з часом набриднути, адже часто хочеться спробувати щось новеньке і незвичайне. Смак цієї кави вас приємно здивує. Повідомляє Clutch.

Починати свій ранок з кави – це ритуал. Ми розповімо рецепт приготування кави в італійському стилі, який неодмінно сподобається вам і вашим близьким.

Цю каву бажано готувати з зерен сильного обжарювання, тільки в цьому випадку буде справжній смак кави в італійському стилі.

Іспанське (італійське, кубинське) обсмажування

Популярні новини зараз

Аліна Гросу проміняла Романа Полянського на 71-річного Михайла Поплавського: "Я в шоці"

Осадча в білому засвітила пружні кульки: поки Горбунов в няньках

Вагітна дружина Віктора Павлика показала, як розважається в Єгипті без чоловіка

Вагітна дружина Віктора Павліка Реп'яхова жорстко відповіла на непрохані поради: "Кожен відповідає за себе"

Показати ще

найсильніше обсмажування вимагає неабиякої майстерності. Відбувається італійське обжарювання кави при температурі 245-250 °С, винести яку, не перетворившись на попіл на смак, можуть далеко не всі сорти кавових зерен. Колір зерен практично чорний. Вони стають дуже маслянистими. Кислинки у смаку кави вже зовсім не залишиться, натомість з'явиться аромат карамелі і димні нотки. Такий варіант є оптимальним для тих гурманів, які люблять терпку каву з тривалим післясмаком.

Склад:

  • Цукрова пудра або цукор
  • Цедра 1 апельсина
  • Вершки жирністю 30% і вище (для збивання)
  • 2 чашки міцної гарячої кави
  • 2 чашки гарячого шоколаду

Спосіб приготування:

  1. Натерти на тертці апельсинову цедру.
  2. Збити вершки, підсолодивши їх цукровою пудрою.
  3. Зварити каву і шоколад. Змішати їх.
  4. Швидко, поки напій не охолов, розлити його в підігріті чашки ємністю не менше 250 мл
  5. Зверху покласти збиті вершки і посипати апельсиновою цедрою.

Нагадаємо, 5 смачних рецептів чаю для яскравого осіннього настрою.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт домашнього пряного латте наповнить ваш день святковим настроєм.

Також "Знай.uа" писав, незабутній рецепт кавового щербету.