Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

1 баклажан

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

2 кабачка

450 г помідорів чері

1 червоний перець

9 готових листів для лазаньї

1 головка цибулі

2 зубчики часнику

2 ст. л. листя базиліка

3 ст. л. оливкової олії

50 г маслин без кісточок

1 ст. л. каперсів

75 г сиру моцарелла

35 г борошна

40 г вершкового масла

570 мл молока

1 лавровий лист

4 ст. л. тертого пармезану

мускатний горіх, сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Баклажани і кабачки нарізаємо кубиками. Солимо і кладемо в друшляк, накриваємо тарілкою і кладемо вантаж. Залишаємо так на годину, щоб стік весь сік.

2. Помідори очищаємо від шкіри, перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками. Цибулю подрібнюємо.

3. Викладаємо помідори, баклажани, кабачки, перець і цибулю на деко, приправляємо часником, базиліком, оливковою олією. Ретельно перемішуємо і запікаємо при 240 градусах протягом 30-40 хвилин. Коли овочі готові, посипаємо їх маслинами та каперсами.

4. Для соусу в каструлі змішуємо борошно, вершкове масло, молоко, кладемо лавровий лист, мускатний горіх, сіль і перець. Далі варимо на середньому вогні, постійно помішуючи до закипання. Коли соус загусне, робимо менший вогонь і варимо ще 2 хвилини. Додаємо 3 столові ложки пармезану.

5. Вливаємо чверть соусу у форму для випікання і викладаємо третину овочів. Посипаємо третю моцарели і накриваємо листами для лазаньї. Повторюємо все спочатку, завершуємо шаром з соусу, посипаємо пармезаном.

6. Випікаємо протягом 25-30 хвилин до утворення золотистої скоринки.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт гречаників з дитинства.