Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 5

Інгредієнти:

550 г борошна

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

400 мл молока

115 г вершкового масла

5 г дріжджів

10 г цукру

7 мл рослинного масла

11 г крупної солі

580 г сулугуні

170 г сиру

10 г сметани

1 яйце

Приготування:

1. Просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо дріжджі, сіль, цукор, молоко, масло і 20 г вершкового масла. Перемішуємо до однорідності. Потім накриваємо тісто і оставяем на 30-40 хвилин. Тісто розділяємо на 5 порцій.

2. Для начинки натираємо на тертці весь сир, змішуємо його з яйцем і додаємо 20 г вершкового масла.

3. Кожну порцію тіста посипаємо борошном і розкачуємо коло товщиною 5 мм. Робимо по периметру проколи зубочисткою. У центр кожного кола кладемо 150 г сирної начинки. З'єднуємо і защипуємо.

4. Далі викладаємо хачапурі по периметру і укладаємо сухі, не змащені малсом форми. Кладемо по 70 г сулугуні і таку ж кількість масла.

5. Розігріваємо духовку і випікаємо хачапурі протягом 10 хвилин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт молочного супу з пшоном.