Час підготовки: 30 хвилин
Час приготування: 1 година
Порції: 8

Інгредієнти:

Для печива:
150 р простий борошна, просіяти
75 р масла, охолодити
60 г цукрова пудра
1 яєчний жовток
Для начинки:
225 г мигдалю
120 г масла
120 г цукрової пудри
4 ст. л. молока

Приготовление:
1. Розігріваємо духовку до 190 градусів. Для приготування печива поміщаємо борошно, масло і цукор разом в кухонний комбайн і збиваємо, поки консистенція не буде нагадувати сухарі. Додаємо яєчний жовток і 2 ч. л холодної води і перемішуємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним. Розкачуємо тісто товщиною до 5 мм

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

2. Використовуючи пальці викладаємо тісто у форму заходячи на боки. Накриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.

3. Видаляємо плівку і проколюємо печиво з допомогою виделки. Кладемо папір для випічки і випікаємо 15 хвилин. Видаляємо папір і повертаємо в духовку на 3-4 хвилини.

4. Щоб зробити начинку, підсмажуємо мигдаль в сухій сковороді на середньому вогні протягом 2-3 хвилин, поки він не стане світло-золотистим, уважно стежачи за ним. Висипаємо його в миску.

5. Кладемо масло, цукор і молоко в сковорідку на середньому вогні. Коли цукор розчиниться, а масло розтане, доводимо до кипіння й тушкуємо протягом 1 хвилини. Додаємо мигдаль і добре перемішуємо. Далі виливаємо у форму з основою.

6. Випікаємо протягом 15-20 хвилин, поки не досягнемо золотисто-коричневого кольору. Виймаємо з печі і залишаємо для охолодження. Подавати можна теплим або холодним.

На порталі Знай.иа ви також можете знайти рецепт молочного супу з пшоном.