Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 6

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
  • 300 г печериць
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 3 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • майонез за смаком
  • 1 пучок зелені петрушки

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Приготування:

Сьогодні ми приготуємо швидкий і смачний рецепт салату шарами. Листковий салат з куркою і печерицями - це рецепт, який знають і люблять усі господині. Листкові салати з курки мають безліч варіантів. Їх готують з маринованими, свіжими або консервованими грибами, додають помідори. Доповнюють сиром і тертою морквою. Ми пропонуємо вам класичний і простий рецепт листкового грибного салату з курячою грудинкою, смаженої або запеченої в духовці, сиром, яйцями, цибулею і майонезом.

  1. При готуванні листкових салатів першу чергу змішуємо спеції і сіль.
  2. Курячу грудку обваляти в отриманій суміші і загорнути у фольгу.
  3. Приготувати курячу грудку в духовці при температурі 170 градусів близько 35-40 хвилин (або до готовності).
  4. Поки запікається куряча грудка, приготуйте гриби (мариновані, прості, заморожені), краще всього печериці для салату. Дрібно наріжте цибулю, з печериць злийте рідину. Обсмажте цибулю з грибами на рослинній олії до готовності лука.
  5. Запечену або варену курку охолодити, нарізати кубиками і викласти рівним шаром в салатник. Змастити сіточкою майонезу. Курка повинна як слід просочитися.
  6. На шар відвареної курки яйця натерти на тертці і викласти на курку.
  7. Змастити цей шар салату тонкою сіточкою майонезу.
  8. Зверху на яйця викласти обсмажених з цибулею грибів.
  9. Сир натерти на тертці і викласти на гриби. Замість твердого сиру можна додати моцарелу, адигейський сир, слабосолону бринзу. Можна додати ще свіжих овочів.
  10. Зелень дрібно порубати і посипати салат зверху. Витримати курячий салат в холодильнику не менше 1 години, щоб він остудився і як слід просочився. Дуже смачний святковий салат з філе і грибочками готовий. Подавати його можна до будь-якого столу, в пиалках або тарталетках.