Кулінарний експерт проекту "Сніданку з 1+1" і бренд-шеф Євген Клопотенко поділився трьома незвичайними рецептами глінтвейну, який здатний зігріти і додати святкового настрою зимовим вечором. Про це повідомляє Clutch.

"Взимку ніщо не може зігріти краще, ніж глінтвейн. Почуття, коли тілом, яке замерзло, розливається гаряче, пряне, солодкувате вино, — неможливо передати. Я впевнений, що глінтвейн створили боги. Адже вони іноді спускаються на землю і це часом трапляється взимку". Євген Клопотенко

Глінтвейн в яблуці

Подача в яблуці в цьому рецепті — опціональна. Це у випадку, якщо до вас прийшли друзі, і ви пристрасть, як хочете здивувати їх. Ну, або чашки закінчилися. А в цілому, можете не страждати і не вирізати серединку з яблука, а просто зробити класний глінтвейн за цим рецептом.

Інгредієнти

  • 0,7 л Вино (червоне сухе)
  • 3 шт. Перець духмяний (горошком)
  • 10 г ванільний цукор
  • 2 палички Кориці
  • 3 зерна Кардамон
  • 2 зірочки Аніс
  • 30 г Родзинки
  • 0.5 шт. Апельсин
  • Апельсинова цедра (половини апельсина)
  • 0.5 шт. Яблуко
  • 1 ст. л. Мед
  • 4-6 шт. Яблуко (презентації)

Приготування:

Вино переливаємо в каструлю і додаємо всі інгредієнти перемішуємо. Доводимо до кипіння і на слабкому вогні варимо 15-20 хвилин.

Даємо трохи охолонути, додаємо мед, перемішуємо. Яблука для презентації моєму, вирізаємо середину, акуратно, щоб не пошкодити. Розливаємо глінтвейн в яблука.

Глінтвейн з ягодами і грушами

Цей рецепт відрізняється від попереднього насиченим апельсиново-ягідним смаком. А ще це мильтирецепт. Якщо ви в вино кинете цілі груші, гарненько їх проварити, а потім вийміть і охолодіть, то у вас буде приголомшливий десерт. Вино ж перетвориться у пряний глінтвейн.

Інгредієнти

  • 3 шт.  Груша (тверді сорти)
  • 1-2 пляшка Сухе червоне вино
  • 200 г Полуниця (заморожена)
  • 0,25 шт.  Цедра апельсина (чверті апельсина)
  • 4 шт.  Зірочка бадьяна
  • 4 шт.  Зерна кардамону
  • 2-3 шт.  Гвоздика
  • 1 шт.  Паличка кориці
  • 90-110 г Цукор

Приготування:

В каструлю відповідного розміру виливаємо вино. У мене була одна пляшка червоного сухого, тому в процесі приготування глінтвейну і груш мені доводилося їх перевертати. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші будуть повністю покриті, при цьому кількість цукру можна збільшити. Спецій буде достатньо, як в цьому рецепті.

У груш зрізаємо дно і чистимо від шкірки за допомогою економки. Пам'ятайте, що для цього рецепту нам потрібні тверді сорти груш.

Викладаємо груші в вино, додаємо цукор і спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.

За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого дістаємо груші і подаємо окремо, а глінтвейн з ягодами розливаємо по гурткам, додавши в кожну по часточки апельсина.

Безалкогольний глінтвейн

Буває так, що хтось не п'є вино (завжди або тимчасово), а принадність новорічних напоїв теж хоче пізнати. Або діти хочуть бути схожими на дорослих, але об'єктивно їм рано насолоджуватися теплим алкоголем. І ось для таких випадків існує безалкогольний глінтвейн. На основі соку, але не менш смачний. Просто інший.

Інгредієнти

  • 1 літр.  Сік з червоного винограду
  • Апельсин (половина)
  • 2 паличка.  Кориця
  • 5 шт.  Гвоздика
  • 2 шт.  Лавровий лист
  • 2 шт.  Гілочка чебрецю
  • 2 ст. л.  Цукор

Приготування:

Апельсин помийте і поріжте кружечками. Половину з них ми використовуємо для приготування глінтвейну.

В невелику каструлю вилийте сік, додайте всі спеції, цукор і половину апельсинових кілець. Поставте на маленький вогонь і варіть протягом 10 хвилин. Слідкуйте, щоб ваш глінтвейн не кипів.

Подавати цей напій можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. При подачі додайте в кожну склянку кільце апельсина.

Нагадаємо, рецепт справжнього коктейлю просекко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", рецепт смачного гарячого глінтвейну дійшов до нас із стародавньої куховарської книги якогось Апіциуса.

Також "Знай.uа" писав, рецепт найцікавішого коктейлю - гоголь-моголь з вишнею.