До Нового року залишилися лічені дні. Напередодні свята варто запастися кращими смачними рецептами щоб побалувати себе, рідних та гостей. Не хочете довго стояти біля плити? Тут ви знайдете пару-трійку рецептів, як легко та швидко приготувати смачні страви. Зустрічати Новий рік зі смакотою на столі набагато приємніше!

Новорічний стіл 2019: що повинно бути на ньому?

Проводжаючи старий рік і зустрічаючи новий, хочеться якомога краще накрити новорічний стіл. Ви, напевно, вже знаєте, рік якої тварини гряде. Але що має бути на столі у рік Жовтої Земляної Свині? Що вона любить, а чого не сприймає? Спробуємо з'ясувати прямо зараз.

Ми вже чуємо наполегливе похрюкування свинки. Нова володарка року буде не проти, якщо ви приготуєте яйця у вигляді поросят. Список продуктів для цієї страви простий: 3 яйця, 1 буряк, 6 шт. чорного перцю горошком, 3 лаврових листочка та майонез. Готувати поросяток абсолютно нескладно.

Новорічна страва у вигляді символу
Яйця у вигляді поросят

Покроково виглядає так: варені буряки та яйця очистити. Перший інгредієнт нарізати кубиками, залити окропом і покласти туди очищені яйця. Який колір вийде? Рожевий, звичайно, - яйця забарвляться і стануть схожими на поросят. Потім вийняти та зрізати частину яйця з одного боку для стійкості на тарілці.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Але не варто поспішати викидати зрізані частини. З них можна зробити п´яточок та вушка. Прикріпити за допомогою густого майонезу. Горошки чорного перцю стануть очками. Обрізані кінчики лаврових листочків - хвостиками. Ось таке цікаве поєднання. Виглядають поросятка забавно. І у рік Земляної Свині будуть доречними на новорічному столі.

До речі, поросят можна викласти як на окремому блюді, прикрашеному листям салату та оливками, так і на додаток до якогоїсь страви з боків. Виглядає дивовижно красиво!

Ще один простий рецепт, щоб зустріти Новий 2019 рік зі стравами у вигляді свинки на столі: ви готуєте будь-який вподобаний вам салат. Тільки верхній шар обов'язково повинен бути білим. Наприклад, тертий сир або білок яйця.

Новорічний салат у вигляді свині
Салат у вигляді свині

Ви викладаєте салат у довгасту форму, схожу на тулуб свині. П'яточок і вушка робите з ковбаски. Очки - з маслин. На свій розсуд можете прикрасити страву петрушкою або листям салату.

Хочете урізноманітнити новорічний стіл? Немає нічого простіше! Можна зробити салат «Ялинка». Для дорослих людей готувати таку страву не обов'язково, а ось діти будуть у великому захваті!

Вам знадобиться: 50 г твердого сиру, 130-150 г докторської ковбаси, 1 свіжий огірок, 2 яйця, 100 г горошку, свіжий кріп, майонез, сіль - за смаком. Для прикраси: горошок або кукурудза, помідори черрі, зерна граната, малини або оливки.

Огірки, відварені яйця і ковбасу нарізати невеликими кубиками. Сир натерти на дрібній тертушці. Додати до всіх цих інгредієнтів зелений горошок, майонез, посолити за смаком. І викласти салат у формі ялинки. Зверху посипати дрібно нарізаним свіжим зеленим кропом.

Новорічними прикрасами для їстівної ялинки можуть стати оливки, маслини, кукурудза, помідори черрі, зерна граната, зелений горошок. Використовуйте, що у вас є у холодильнику і наряджайте салат «Ялинку» на свій розсуд.

Якщо дитина маленька, і ви хочете, щоб ваша «Ялинка» була виключно корисною, варто змішати сир зі сметаною, посолити за смаком, перемішати, викласти у формі ялинки, посипати дрібно нарізаним свіжим зеленим кропом. Прикрашатимете їстівну ялинку своїми руками, як вважаєте за потрібне.

Але якщо ви шукайте смачний салат або будь-який інший рецепт страв, які будуть бюджетним варіантом, тоді читайте статтю далі. І візьміть собі на замітку просто приголомшливі ласощі, які не будуть занадто витратними.

Бюджетний Новий рік: готуємо недорого і смачно

Якщо у страву додати родзинку, звичайна їжа може стати справжнім новорічним ласощами. Як це зробити? Ми вам в цьому допоможемо і підкажемо прямо зараз!

1. Печена картопля з начинкою. Для приготування цієї страви картоплю необхідно помити. Бажано, щоб вона була довгастої форми, тоді на столі запечені ласощі виглядатимуть краще. Розрізати на дві половинки. Для начинки взяти те, що ви можете дозволити собі придбати. Наприклад, ковбаску, болгарський перець, курку або рибу.

Взяти певний інгредієнт, порізати невеличкими шматочками, змішати зі сметаною, посолити, перемішати. Викласти всередину картоплин. Запікати в духовці 30-40 хвилин. Коли картопля буде практично готовою, зверху притрусити тертим сиром, щоб він розплавився.

2. Бобовий буріто. Ця страва прийшло до нас з Мексики. Вона являє собою корж, в який загорнуто начинку, в якості якої ви можете використовувати те, що дозволяє ваш бюджет. Але оскільки ми вирішили економити та не витрачати час на приготування коржів, у якості альтернативи будемо використовувати вірменський лаваш.

Новорічний буріто
Буріто на Новий рік

Вам знадобиться: 1 великий помідор, 1 тонкий лаваш, ½ склянки білої квасолі, 100 г твердого сиру, 2 ст. лож. гострого соусу, листя салату, сіль - за смаком.

Помити помідор та листя салату. Порізати в довільній формі. Квасолю відварити в підсоленій воді. Лаваш змастити гострим соусом. Викласти всередину квасолю, перемішану з овочами, посипати тертим сиром. Згорнути трубочкою або конвертиком. Поставити в мікрохвильовку або духовку на пару хвилин. Можна подавати зі сметаною або соусом.

3. Ніжна куряча печінка в сметані. Хочете їсти недорого гарячу страву? Тоді ця - непоганий економваріант. «У чому родзинка рецепту?» - запитаєте ви. Відповідь абсолютно проста: в тому, що цибуля і морква обсмажуються окремо. Їх потрібно буде додати в самому кінці тушкування печінки. У цьому весь секрет пікантності страви.

Куряча печінка в сметані на Новий рік
Куряча печінка в сметані

Вам знадобиться: 500-600 г курячої печінки, 2 середні цибулини, 1 велика морква, 200 мл сметани, 2 ст. лож. рослинної олії, трохи зелені кропу, сіль та перець - за смаком.

Сиру моркву нарізати кружальцями, цибулю - кільцями. У розігріту сковороду влити рослинну олію, обсмажити цибулю та моркву до появи золотавості, вийняти. У сковорідку покласти курячу печінку. Обсмажувати її найкраще окремо, періодично помішуючи, на середньому вогні.

Посолити, поперчити за смаком. У самому кінці тушкування додати сметану та овочі. Через 2-3 хвилини зняти з вогню й дати хвилин 6-7 настоятися. Викласти в гарне блюдо, притрусити подрібненою зеленню кропу. Смачного!

Але що будемо їсти, якщо гості прийшли раптово, а ви все приготоване вже з'їли? Можливо, ви вирішили влаштувати романтичну вечерю в новорічну ніч. І також не хочете витрачати багато часу на приготування страв. Спробуємо допомогти з рецептами у такому разі, щоб швидше що-небудь смачне приготувати.

Смаколики нашвидкоруч: швидко, вміло, віртуозно

Готувати на швидкоруч смачно абсолютно нескладно. Наведені нижче рецепти можна взяти на замітку для двох молодих людей або подружжя, яким головне - це почуття. Але, як то кажуть, «кохання коханям, а їсти хочеться завжди». Щоб було готувати легко, не витрачаючи на страви багато часу, варто озброїтися наступними смачними швидкими новорічними рецептами:

• Салат-коктейль із авокадо та креветок. Щоб заощадити, замість креветок можна використовувати крабові палички. Замість авокадо, - свіжий огірок. Але якщо ви можете дозволити собі креветки та авокадо, то в якості швидкої новорічної страви таке поєднання підійде найкраще.

• Запечене м'ясо з курагою. Ця страва підійде на друге. Вона подарує легкий настрій, тому що не доведеться довго стояти біля плити. Але буде неймовірно смачно! Новорічний святковий рецепт простий: потрібно взяти філе курки або свинини, порізати довгими скибочками, відбити, посолити, поперчити. Всередину покласти курагу, притрусити тертим сиром.

Запечене м'ясо на Новий рік
Запечене м'ясо

Замість кураги можна використовувати гриби, - також буде дуже смачно. Просто часу доведеться витратити трішки більше на нарізку грибів. Запікати до готовності в духовці. Рецепт такого м'яса простий, а смачно буде неймовірно! Вживайте під дзвін келихів із білим вином. І насолоджуйтеся ніжністю приготованої страви.

• Запечений лосось у фользі. Якщо кухня має для вас особливе значення, але витрачати багато часу на приготування страв у цю новорічну ніч вам не хочеться, можна приготувати лосося, запеченого у фользі з розмарином та лимонною цедрою. Якщо ви святкуєте удвох із чоловіком, завітайте на романтичну вечерю в новорічну ніч! Рецепту, кращого за цю смачну швидку страву, вам не знайти!

• Салат «Виняткова ніжність». Опитування населення щодо того, яким стравам варто віддавати перевагу в новорічну ніч, показує, що багато українців почали віддавати перевагу морепродуктам. Якщо приготувати салат «Виняткова ніжність», то можна відразу «вбити двох зайців»: не стояти довго біля плити та насолодитися неймовірно смачним делікатесом.

Салат на Новий рік
Новорічний салат

Його приготування - не складне, а досить просте. Готові морепродукти (кальмари, креветки, сьомгу) змішати із майонезом, зверху прикрасити тертим сиром і червоною ікрою. Головне - гарна подача в широких келихах на ніжці порційно. Нехай салат не тільки полонить своїм ніжним смаком морепродуктів, а й зовнішнім виглядом!

Як бачите, щоб їсти смачно, не обов'язково довго стояти біля плити. Економте час, готуйте із задоволенням! Нехай ваша святкова вечеря запам'ятається надовго! А Земляна Свинка ощасливить вас у 2019 році своїм заступництвом! Теплих вам почуттів, незабутніх вражень і смачного новорічного застілля в доповненні з цікавими зустрічами та найяскравішими подіями!