Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 3

Інгредієнти:

3 свіжих скумбрії

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

1 лимон

4 ст. л. кропу

сіль і перець за смаком

1 цибулина

2 зубчики часнику

3 помідора

2 ст. л. томатної пасти

2 ст. л. червоного винного оцту

1 ст. л. цукру

4 ст. л. оливкової олії

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 190 градусів.

2. Скумбрію потрібно випатрати. Ретельно вимиваємо всередині і видаляємо кістки. На одному боці робимо по 4-6 глибоких надрізів, рясно посипаємо рибу кропом, солимо, перчимо і в кожний надріз вставляємо пів кружечка лимона. Кладемо рибу на деко, обмазуємо оливковою олією і ставимо в духовку на 20 хвилин.

3. Томати заливаємо окропом, очищаємо від шкірки. Часник подрібнюємо, і обсмажуємо з 2 ст. л. оливкової олії. Нарізаємо цибулю і додаємо до часнику. Нарізаємо кубиками томати, додаємо в сотейник, солимо і перчимо, тушкуємо 10 хвилин. Далі додаємо томатну пасту і кріп, накриваємо кришкою і готуємо ще 5 хвилин.

4. У сковороду додаємо оцет і цукор, доводимо до кипіння. Далі вливаємо цю рідину до овочів. Пропускаємо соус через сито і залишаємо охолонути. З овочів робимо кульки і кладемо їх на тарілки.

5. Рибу подаємо з соусом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ароматною свинини в духовці.