Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 6

Інгредієнти:

2 ч. л. насіння кропу

2 ч. л. солі

½ ч. л. чорного перцю горошком

1 кг свинячої вирізки

7 шт. цибулі-шалот

2 ст. л. оливокового масла

2,5 склянки червоного сухого вина

1 стакан сушеної вишні

½ склянки цукру

2 свіжого розмарину

Приготування:

1. Змішуємо мелені насіння кропу, подрібнений чорний перець натираємо цією сумішшю м'ясо.

2. Цибулю-шалот розрізаємо на половинки. Розігріваємо олію у великій важкій сковороді і кладемо туди м'ясо з цибулею. Готуємо на помірно інтенсивному вогні 30-35 хвилин.

3. Готове м'ясо накриваємо фольгою і залишаємо охолонути при кімнатній температурі.

4. Тим часом в сковороду з рештою цибулею наливаємо вино і доводимо до кипіння, активно помішуючи. Після закипання чекаємо одну хвилину, а потім перелити все в 2х літрову каструлю з товстим дном.

5. Додаємо в каструлю сушену вишню, цукор, 2 гілочки розмарину, знову доводимо до кипіння і продовжуємо варити 15-20 хвилин. Коли рідини стане менше, знімаємо каструлю з вогню, видаляємо з неї розмарин і з допомогою кухонного комбайна подрібнюємо суміш.

6. Охолоджене м'ясо нарізаємо шматочками і подаємо з соусом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт грибного супу-пюре всього за 20 хвилин.