Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порції: 8

Інгредієнти:

400 г буряків

100 г моркви

1 головка цибулі

50 г томатного пюре

100 г козячого сиру

2 зубчики часнику

2 ст. л. рубаної петрушки

200 мл вершків

1 л курячого бульйону

50 мл соняшникової олії

50 г кедрових горіхів

Приготування:

1. Пюре з часнику і подрібнену петрушку змішуємо з козячим сиром.

2. Буряк, моркву і цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо в сковороді вок на рафінованій соняшниковій олії, поки всі овочі не стануть м'якими, після чого додаємо томатне пюре і тушкуємо ще пару хвилин.

3. Вливаємо в сковороду курячий бульйон і варимо в ньому овочі 5 хвилин, помішуючи лопаткою.

4. Готовий буряковий суп відправляємо в блендер, змішуємо з вершками і збиваємо блендером в крем.

5. Переливаємо крем назад в сковороду і доводимо до кипіння. Розливаємо по тарілках, додавши в кожну по столовій ложці козячого сиру з часником з кедрових горіхів. 

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт грибного супу-пюре всього за 20 хвилин.