День святого Валентина відзначають у всьому світі. Хоча в різних країнах традиції торжества трохи відрізняються, його сенс скрізь однаковий. Адже друга назва - День всіх закоханих, відома всім. Багато пар відзначатимуть це свято просто вдома, удвох, адже що може бути романтичніше цього.

Звичайно, вам потрібно буде приготувати для цього різні страви на День святого Валентина.

Саме цьому ми присвятили цей матеріал і зібрали найсмачніші рецепти, які точно порадують вашу другу половинку. Ми обійдемося не тільки звичайними тортами у вигляді серця, або подібними милостями. Деякі з цих рецептів не тільки сподобаються вам, але і неслабо здивують.

Дивіться найкращі подарунки для дівчини на День святого Валентина.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Читайте далі в матеріалі, що можна приготувати хлопцеві на День святого Валентина.

Що приготувати коханому на День святого Валентина

Давайте все-таки почнемо з найпростішого. Зазвичай на таке свято готують саме дівчата, поки хлопці зайняті купівлею квітів, а можливо і подарунків, якщо не подбали про це раніше. Тому ми вирішили написати для вас досить просто рецепт піци у вигляді серця, яку можна приготувати коханій людині.

До речі, про те, що можна подарувати на День святого Валентина, читайте тут.

Піца у вигляді серця

Начинку для страви потрібно вибирати з смакових переваг вашого хлопця. Тут радників бути не повинно. Головне, що ви повинні відразу зробити, це форму тіста у вигляді серця (як на фото нижче). Досить важливо зробити це відразу, адже якщо її потім намагатися обрізати, то піца і її начинка сильно постраждають.

До речі, насправді, будь-який хлопець теж може приготувати своїй коханій такий милий подарунок на свято. Головне бажання і трохи витраченого часу.

А ось якщо ви вирішили зробити хоча б невеликий сюрприз на свято, то потрібно почати зі сніданку в ліжко. Це завжди дуже приємно, а з тими стравами, про які ми зараз розповімо буде в рази краще.

Дивіться докладніше в цьому відео, як зробити піцу у формі серця

Рецепти на сніданок Дня святого Валентина

Сніданок не повинен бути дуже жирним і поживним. Тому ми пропонуємо зробити вам невеликі милі кекси, випічка яких не буде занадто складною. До того ж подібне можна без проблем включити в ранкове меню.

Рецепт кексів

Інгредієнти:
яйця
борошно
Розпушувач тіста
Вершкове масло
чорносмородиновий сироп

Для глазурі:
Вершкове масло
Цукрова пудра
чорносмородиновий сироп
Різнобарвний цукор
цукерки

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно змішати вершкове масло, борошно, цукор, розпушувач, сіль і збити все це, щоб не залишалося грудочок. Після цього додаємо сироп і ще раз збиваємо.

У форми для кексів вкласти паперові вкладиші з сердечками або трояндочками. Наповнити кожен на 2/3 тістом і випікати при 190 С приблизно 15 хвилин.

Тепер займемося нашої глазур'ю: збиваємо масло до стану піни, додаємо туди цукрову пудру, лікер і добре збиваємо. Прикрасити кекси краще за допомогою кондитерського мішка, щоб виглядало краще.

А пити з ними найкраще молочні коктейлі. Так, можливо це здасться вам трохи "жирно", але раз на рік можна дозволити собі все, що завгодно. Чомусь нам здається, що обід в День святого Валентина ви будете проводити в якомусь улюбленому закладі, або ресторані. Тому далі переходимо відразу до вечері.

Читайте, що можна подарувати хлопцеві на День святого Валентина.

Рецепти на вечерю Дня Святого Валентина

Звичайно, серед усього достатку, чого ми б могли вам запропонувати, могли бути і салати і печиво і тістечка. Але ми зупинилися на двох досить цікавих рецептах. Зараз ми розповімо вам, як приготувати пиріг на свято.

Рецепт шоколадного пирога

Інгредієнти:
Молочний шоколад
цукор
Вершкове масло
борошно
яйця
Цукрова пудра

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно розтопити половину шоколадки і змішати її з маслом. Після цього збиваємо яйця з цукром. І тепер починаємо все перемішувати, додаючи борошно. Перемішуємо так, щоб не залишилося грудочок і вливаємо все в форми, які нам подобаються. Це може бути і серце, і навіть обличчя. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Перед подачею остудити і посипати цукровою пудрою.

Рецепт торта на День святого Валентина

Інгредієнти для коржа: Інгредієнти для крему: Для верхівки:
Яйця Згущене молоко Вершкове масло
Цукор Вершкове масло Шоколад
Сметана Волоські горіхи
Згущене молоко
борошно
сода
какао порошок

Спосіб приготування:

Спочатку займемося нашим коржем для торта. Яйця потрібно збивати з цукром, поки не з'явиться піна. Тут важливо не лінуватися і витратити на це не менше 10 хвилин. Після цього додаємо в нашу суміш какао, борошно, сметану і знову збиваємо. І вже після цього додаємо соду, погашену оцтом. Тепер потрібно залити тісто в будь-яку форму, яку побажаємо, навіть серця. І ставимо його в духовку на хвилин 40 при 180-й градусах.

Крем для начинки. Вершкове масло потрібно розігріти заздалегідь. Збиваємо його міксером, до "пишного" стану. Поступово додати згущене молоко, продовжуючи збивати. Подрібнити ножем волоські горіхи і висипати їх до маслу, розмішати.

Далі потрібно зробити крем для верхівки. Тут все дуже просто. У мікрохвильовці розтоплюємо шоколад, збиваємо масло і змішуємо все це.

Залишилося найголовніше - все це з'єднати і прикрасити. Зрізаємо верхівку коржа, так само зрізаємо ще одну частину - всього у нас виходить три частини торта. Після цього кожну з них змащуємо кремом з горіхами. Все складаємо разом, а наверх додаємо наш крем.

Ну якщо ми вже пішли з солодощів, то не будемо змінювати наші принципи, печива готувати ми не будемо. Адже ми ще не встигли поговорити про десерти. Вони можуть прикрасити будь-який стіл, і навіть якщо на ньому вже буде солодкий і смачний торт, то маленький десертик нікому не завадить. Читайте кращі рецепти далі в матеріалі.

Читайте историю и главные особенности Дня святого Валентина.

Які десерти зробити на День святого Валентина

З вечерею вже досить непогано розібралися, і ви знаєте, які торти, або пироги можна приготувати коханому в свято. А зараз давайте витратимо ще буквально 20 хвилин вашого часу, зате зробимо прекрасні десерти.

Легкий десерт з полуницею:

Інгредієнти:
Полуниця
вершки
сметана
цукор

Спосіб приготування:

Спочатку збиваємо вершки, поки не утвориться піна. Після цього в окремому посуді потрібно збивати сметану з цукром і поступово вливати туди збиті вершки.

З полуницею робимо те ж саме. Збиваємо її міксером, поки не вийде каша. Далі просто розливаємо по склянках те, що вийшло, а зверху прикрашаємо половиною полунички.

Шоколадний капкейк

Інгредієнти:
какао порошок
вода
цукор
Вершкове масло
яйця
ванільний екстракт
борошно
розпушувач
молоко

Спосіб приготування:

Спочатку потрібно змішати какао і воду, і змішувати поки не утвориться паста. Далі в окремій мисці потрібно розтерти цукор і масло. Додаємо яйця по одному, а після засипаємо туди ванілін.

Тепер змішуємо борошно з розпушувачем, додаємо суміш з маслом і перемішуємо. Вливаємо поступово молоко, і змішуємо поки наша суміш не стане однорідною масою.

Випікати їх потрібно при 180 градусах близько 20-30 хвилин. При цьому форму потрібно присипати борошном і змастити маслом. А покрити їх кремом потрібно тільки після того, як вони повністю охолонуть. Залишається тільки підняти келих вина і вимовити святковий тост.

Дивіться найкращі привітання в віршах, прозі і листівках з Днем святого Валентина.