Готувати складну вечерю часто буває ліньки, тому що після важкого робочого дня хочеться поїсти якомога швидше і ситніше. Ми пропонуємо вам цілих 10 рецептів страв, для приготування яких вам знадобитися 10 хвилин.

1. Тако з квасолею

оливкова олія - 1 ст. л.
цибуля ріпчаста - 1/2 головки
мелений перець чилі - 1,5 ч. л.
чебрець - 1/2 ч. л.
сіль - 1/4 ч. л.
консервована квасоля - 1 банка
вода - 1/4 склянки
тортилья - 8 коржів
соус сальса - за смаком
капуста, авокадо, шматочки лайми для краси

Обсмажте цибулю зі спеціями протягом 2 хвилин, потім додайте квасолю, воду і готуйте на повільному вогні ще 5 хвилин. Покладіть ингрідієнти у тортилью і полийте сальсою.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Лосось із хрусткою скоринкою

паприка - 1 ст. л. + 1 ч. Л.
мелений часник - 1 ч. л.
орегано - 1 ч. л.
сіль - 1 ч. л.
кайенский перець - 3/4 ч. л.
оливкова олія - 2 ст. л.
філе лосося на шкірці - 4 шматочка
лимон - 1 шт.
приготування:

Натріть рибу спеціями і обсмажте до утворення скоринки.

3. Паста з травами

яйце - 3 шт.
макарони - 300 г
свіжа петрушка - 1/4 склянки
свіжий базилік - 1 / 3 склянки
тертий пармезан - 1/3 склянки
вершкове масло - 8 ст. л.
сіль, перець - за смаком
приготування:

Відваріть макарони. Розбийте яйця, додайте до них пармезан і трави. Залийте макарони сумішшю і перемішайте.

4. Тости з грибами та вершковим сиром

гриби - 250 р
вершкове масло - 2 ст. л.
сіль - 1/2 ч. л.
мелений часник - 1/2 ч. л.
вершковий сир - 200 г
житній хліб - 4-5 шматочків
приготування:

Обсмажте хліб і гриби. Намажте хліб сиром, зверху покладіть гриби. Приправте тости сіллю і часником.

5. Квасолевий суп з пармезаном

оливкова олія - 1/2 ст. л.
цибуля ріпчаста - 1/2 головки
часник - 4-6 зубчиків
бульйон - 3 склянки
консервовані томати - 200 г
цукор - 1/2 ч. л.
італійські трави - 1/2 ч. л.
сіль - 1/2 ч. л.
перець - 1/4 ч. л.
консервована квасоля - 800 г
шпинат - 170 р
тертий пармезан - 1 / 2 склянки
свіжа петрушка - 1,5 ст. л.
приготування:

Обсмажте цибулю і часник на оливковій олії (1-2 хвилини). Додайте бульйон, томати, цукор, спеції та зелень, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Додайте квасолю і шпинат, варіть ще 2 хвилини.

6. Піца з куркою і соусом барбекю

пшеничні коржі - 2 шт.
куряче м'ясо - 1/2 склянки
сир моцарелла - 1/2 склянки
соус барбекю - 60 мл
червоний лук - 1/4 шт.
приготування:

Візьміть приготовану курку, розігрійте і наріжте її шматочками. На корж намажте соус барбекю, покладіть моцарелу, червоний цибулю і курку. Поставте піцу у мікрохвильову піч на 1 хвилину.

7. Паста з шинкою і томатами

макарони - 300 г
часник - 4 зубчики
шинка - 16 слайсів
томати черрі - 600 р
моцарелла - 250 г
масло для смаження
базилік для краси
приготування:

Відваріть пасту. Обсмажте цілі зубчики часнику і шинки протягом 2-3 хвилин. Розріжте помідори навпіл і додайте на сковороду. Смажте, поки вони не стануть м'якими, а потім вийміть зубчик часнику з соусу. Змішайте соус і макарони.

8. Сендвіч з пастромой

хліб - 8 шматків
пастрома - 350 р
сир Емменталь - 8 шматочків
квашена капуста - 8 ст. л.
майонез - 4 ст. л.
хрін - 4 ч. л.
кетчуп - 2 ст. л.
зелена цибуля - 3-4 пера
вершкове масло - за смаком
кріп для краси

Змішайте майонез, хрін і кетчуп, нарізанну зелену цибулю. Намажте хліб заправкою, покладіть зверху пастраму, сир, квашену капусту. Накрийте другим шматочком хліба. Обсмажте сендвіч до рум'яної скоринки.

9. Томатний крем-суп

томати у власному соку - 900 р
дрібно нарізана солодка цибуля ріпчаста - 1/4 склянки
часник - 2 зубчики
базилік - 12 листочків
сіль - 1 ч. л.
перець - 1/2 ч. л.
вершки - 1/2 склянки
приготування:

Змішайте в блендері томати, цибулю, часник, базилік, сіль і перець до однорідності. Додайте вершки і варіть 5 хвилин на середньому вогні.

10. Вівсяно-йогуртові млинці з чорницею

вівсяні пластівці - 1 стакан
розпушувач - 1 ч. л.
чорничний йогурт - 300 г
банан - 1 шт.
яйце - 2 шт.
ваніль - 1 ч. л.
свіжа або заморожена чорниця - 2/3 склянки
приготування:

Змішайте всі інгредієнти в блендері. Обсмажте млинці на скоровороді, додавши ягоди.

Нагадаємо, простий рецепт булгуру з креветками і овочами.

Раніше Знай.uа повідомляв, смачний рецепт грушевого пирога.

Також Знай.uа писав, вишуканий рецепт сьомги, запеченої з томатами і базиліком.