До Дня святого Валентина залишилася зовсім небагато часу, і якщо ви плануєте відзначити його вдома, то вам необхідно святкове меню. Про це повідомляє Clutch.

Почати романтичну вечерю можна з легкого салату з креветок і авокадо. Для його приготування вам знадобиться зовсім небагато часу.

Склад:

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще
  • Огірки – 5-6 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Креветки великі сирі – 8-9 шт.
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Білий бальзамічний оцет – 1ст. ложка
  • Оливкова олія – 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. Огірки очистити від шкірки, розрізати уздовж, вийняти насіння, порізати великими півкільцями.

2. Авокадо розрізати навпіл, видалити кістку, почистити, порізати великими півкільцями, покласти до огірків, збризнути бальзамічним оцтом.

3. Креветки сирі очистити від панцира, розрізати уздовж навпіл, очистити від кишкової вени.

4. Розігріти на сковороді оливкову олію, обсмажити креветки з обох сторін до готовності (не більше хвилини з кожного боку, як тільки м'ясо стає непрозорим і місцями рожевим, креветки готові).

5. Креветки трохи остудити і перекласти разом із залишками масла зі сковороди в миску з салатом. Злегка посолити і поперчити.

6. Подавати можна теплим або холоднім з ароматними хрусткими тостами з чіабатти або багета.

Нагадаємо, цей нехитрий соус з авокадо кардинально змінить смак будь-якого овочевого салату.

Як повідомляв портал "Знай.uа", коричневий рис зі смаженим яйцем і брокколі – це не страва, а справжній енергетичний коктейль, який припаде до смаку абсолютно всім.

Також "Знай.uа" писав, про 10 смачних страв на вечерю, які ви зможете приготувати всього за кілька хвилин.