Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

1 ст. л. борошна

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

1 кг курячого філе

4 ст. л. оливкової олії

1 цибуля-порей

2 стебла селери

2 зубчики часнику

2 морквини

200 г гарбуза

500 мл курячого бульйону

3 ст. л. вершків

3 ст. л. порізаної петрушки

500 г дріжджового листкового тіста

1 яйце

Приготування:

1. Курку нарізаємо на невеликі кубики і кладемо в пакет. Засипаємо борошно і добре трясемо, щоб м'ясо покрилося рівним шаром.

2. Розігріваємо половину оливкової олії в сковороді на середньому вогні і смажимо курку приблизно 5 хвилин до золотистої скоринки. Перекладаємо на тарілку.

3. У цій сковороді розігріваємо масло і кладемо нарізаний порей, селеру і часник і смажимо 4 хвилини з морквою, гарбузом і бульйоном, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хвилин. Додаємо вершки і петрушку.

4. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Викладаємо половину тіста на деко і злегка притискаємо. Розкачуємо другу половину тіста і вирізаємо за розміром першій.

5. Викладаємо начинку на тісто і зверху накриваємо другим листом. Защипуємо краї і ножем робимо 2 прорізи в верхньому шарі тесту. Злегка змащуємо збитим яйцем верх пирога і ставимо в духовку на 30 хвилин до золотистого кольору.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт картопляної запіканки з куркою і зеленню.