Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 5 годин

Порції: 4

Інгредієнти:

1 кг борошна

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

300 мл молока

150 г цукру

3 яєчних жовтка

70 г дріжджів

щіпка солі

70 г вершкового масла

400 г грибів

70 мл рослинного масла

1 головка цибулі

2 яйця

½ пучка зеленого цибулі

перець за смаком

Приготування:

1. Дріжджі розчиняємо в теплому молоці, додаємо 50 г цукру, половину борошна, перемішуємо і ставимо підходити на 3 години.

2. Жовтки розтираємо з цукром. Додаємо в опару. Розчиняємо сіль у невеликій кількості води, додаємо туди ж. Розм'якшуємо вершкове масло, змішуємо з опарою і додаємо рослинне масло, після чого додаємо борошно і замішуємо тісто. Залишаємо ще на годину.

3. Для начинки шаткуємо гриби, цибулю, обсмажуємо на олії, солимо, перчимо. Яйця варимо круто, очищаємо, дрібно нарізаємо і додаємо до грибів. Начинку перемішуємо і охолоджуємо.

4. З тіста ліпимо пиріжки і викладаємо їх на деко на пергамент швом вниз. Ставимо підійти на 10-15 хвилин. Перед випічкою змащуємо яйцем, збиваємо з ложкою молока або вершків. Розігріваємо духовку до 180 граудсов і випікаємо до золотистого кольору.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт морквяного супу з мандаринами.