Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

5 склянок борошна

0,5 л кефіру

1 яйце

1 ст.л. цукру

1 ст.л. соди

вишня за смаком (морожена) 

цукор за смаком

1 щіпка крохмалю

Приготування:

1. Змішуємо кефір з цукром і додаємо до нього яйце, збиваємо. 

2. Просіваємо борошно і змішуємо його з сіллю і содою. Поєднуємо з яєчною сумішшю.

3. Замішуємо гладке та еластичне тісто. Накриваємо рушником і залишаємо на 30-40 хвилин. 

4. Далі ділимо тісто на кілька частин і розгортаємо їх на присипаній борошном поверхня. Вирізаємо склянкою кола, на кожен кладемо трохи цукру та вишні. Щільно стискаємо края.

5. Готуємо на пару, або просто варимо в киплячій воді 5-6 хвилин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт українського борщу з яловичою грудинкою на кістці.