Час приготування: 2 години

Порції: 6

Інгредієнти:

Для бульйону:

  • 1 кг яловичої грудинки
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 шт. гвоздики
  • 1 велика морква
  • 0,5 ч. л. чебрецю
  • стебла петрушки
  • 2 стебла селери

Для основного рецепта:

Популярні новини зараз

Мінусова температура в Південній Африці б'є рекорди: все замерзло і занесло снігом

Колишня Потапа Ірина Горова показала своїх "скажених" мавпочок: "Перелякали дідуся"

"Холостячка" Ксенія Мішина втерла ніс Еллерту, поки вранці його будить вже інша: "Тільки вона могла"

Юлія Мендель відверто зізналася, чому пішла від Володимира Зеленського: "Колосальне навантаження"

Показати ще
  • 250 г шпинату
  • 250 г щавлю
  • 250 г зеленого лука
  • 200 г петрушки
  • 50 г кінзи
  • 5 яєць
  • 4 шт. картоплі
  • сіль і перець за смаком
  • 3 лаврових листа

Приготування:

Сьогодні ми покажемо як правильно готувати бабусин зелений борщ з щавлем вдома і які інгредієнти входять до його складу. Цьому борщу не потрібно пояснень - це традиційна кухня, яку кожен любить приготувати. Перед вами класичний покроковий рецепт зеленого борщу з фото. Щавлевий борщ варити не складно, тільки потрібно дотримуватися правильно продуктів. Для цього простого рецепту з м'ясом нам знадобиться: 1 кг м'яса, щавель, багато зелені, трохи картоплі, моркви. Доповнимо ми все яйцями, часником, шпинатом і спеціями. Ви можете їсти цей суп навіть на дієті, адже він виходить дуже низькокалорійним. Також можна дуже просто зробити вегетаріанський варіант.

Спочатку готуємо бульйон. Візьміть м'ясо.

Для звичайного але смачного супу поставте на вогонь велику каструлю з 3 літрами води. Промийте м'ясо і покладіть в холодну воду. Нагрівайте каструлю на повільному вогні. Краще, якщо ваш бульйон закипить десь через годину.

Зніміть піну ложкою. Не використовуйте шумовку, тому що ви не зможете досить ретельно зняти піну. Не бійтеся зачерпнути воду. Після видалення піни, налийте в каструлю склянку холодної води. Знову дочекайтеся закипання і зніміть піну. Повторіть цю процедуру два-три рази. Необхідно домогтися, щоб утворюється піна була білою. Саме таким чином ви досягнете абсолютно прозорого бульйону.

Візьміть всі овочі і трави для бульйону. Вставте гвоздику в цибулину.

Всі овочі і трави покладіть в бульйон, а саме: цибуля з гвоздикою, селера, морква, букет гарні або інші трави, сушений чебрець (чебрець). Трохи посоліть бульйон. Якщо вам потрібен найсмачніший зелений борщ, то не забувайте про спеції.

Приберіть і викиньте все овочі в яких готувався бульйон. Витягніть кістки і м'ясо з бульйону.

Холодний бульйон процідіть через муслін, кухонний рушник або кілька шарів марлі.

Зріжте м'ясо з кісток і наріжте його шматками по два сантиметри (якщо хочете, можете нарізати соломкою, але в цьому випадку класти м'ясо назад треба практично в кінці приготування борщу).

Потрібно зварити яйця протягом 10 хвилин на малому вогні.

Почистіть картоплю і поріжте невеликими шматочками як для смаження товщиною близько пів сантиметра.

Покладіть картоплю в бульйон і варіть до готовності близько 10-15 хвилин. В цей час наріжте зелень.

Розріжте яйця навпіл і витягніть жовтки. Їх можна буде просто розкришити в бульйон. Наріжте білки кубиками розміром з горошину.

Як картопля приготується, покладіть всю зелень в каструлю. Через 5 хвилин покладіть білки і розкришите жовтки. Посоліть і поперчіть. Додайте лавровий лист. Добре перемішайте. Спробуйте на смак і досоліть, якщо треба. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і дайте постояти хвилин 10-15. Подавайте зі сметаною або майонезом.