Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 5

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • ½ склянки молока
  • 0,3 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. рослинного масла
  • 1 ч. л. солі
  • 1,5 кг картоплі
  • 1 ч. л. перцю

Популярні новини зараз
Ціни на картоплю впали, але українців попереджають: викопування знизилося, ціна сягає 17 гривень Коли українцям увімкнуть опалення та як зміняться ціни в платіжках Таємницю Валерія Залужного та Дмитра "Ореста" Козацького з "Азовсталі" розкрили: "Не могли оминути" В українських супермаркетах слідом за гречкою почали падати ціни на іншу популярну крупу
Показати ще

Приготування:

  1. Перед вами класичний і найсмачніший рецепт традиційних українських вареників з картоплею, який сподобається кожному. Готувати такі вареники дуже просто, вони відмінно підійдуть на всі випадки життя. Спробуйте приготувати, і точно не пошкодуєте.
  2. Для приготування класичних вареників з картоплею нам знадобляться такі інгредієнти: яйця курячі, борошно, вода, картопля, сіль, перець, рослинна олія, молоко. Приступимо.
  3. В саму першу чергу очищаємо картоплю, ставимо варити, солимо.
  4. Для приготування тіста висипаємо в миску борошно. У склянці змішуємо яйце, молоко, воду і сіль.
  5. Потім виливаємо цю суміш в борошно, замішуємо тісто, додаємо масло. Готове тісто накриваємо ганчірочкою і залишаємо на 40 хвилин.
  6. Після цього з картоплі робимо пюре, солимо і перчимо за смаком.
  7. Тепер тісто розгортаємо і нарізаємо. Беремо картоплю і ліпимо вареники.
  8. Каструлю з водою, доводимо до кипіння на середньому вогні.
  9. Коли вода закипить, кидаємо в неї вареники. Подаємо зі сметаною або будь-яким соусом на ваш смак. Смачні вареники з картоплею готові. Приємного апетиту!