Час приготування: 3 години

Порції: 12

Інгредієнти:

4 ст.л. меду

3 яйця

Популярні новини зараз

Андрій Шевченко зробив неймовірне для української збірної на Олімпіаді в Токіо: "Вперед до перемог"

Дружина Влада Ями з новими бровами й пухкими губами стала схожою на ляльку: "Відмінно"

Розлучений Дзідзьо погарнішав на очах і розповів Каті Осадчій усе: про колишню Slavia - ні слова

Тіна Кароль відповіла на головне питання про Дана Балана: "Нам заважають"

Показати ще

4 склянки борошна

2 склянки цукру

1 ч.л. соди

800 г сметани

Приготування:

1. Беремо невелику мисочку, взбиваємо в ній яйця з содою.

2. Беремо глибоку каструлю, кладемо туди мед і 1 стакан цукру. Ставимо на повільний вогонь. На повільному вогні, помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Цукор на той час повністю розчиниться у меді.

4. Коли суміш почне повільно кипіти, додаємо в каструлю суміш яєць з содою, приготовлену в самому початку. 5. Швидко помішуючи ложкою, продовжуємо нагрівати суміш.

6. У масу невеликими порціями додаємо борошно. Ложкою замішуємо тісто.

7. Тісто розділяємо на 10 рівних частин, кожну з яких тонко розгортаємо.

8. З розкатаних пластів тіста потрібно вирізати круглі коржі. Як контур можна використовувати відповідну по діаметру тарілку.

9. Круглі коржі разом з обрізками ставимо в духовку, розігріту попередньо до 200 градусів.

10. Випікаємо рівно 5 хвилин, після чого виймаємо з духовки.

11. Коржі поки відставляємо, а обрізки руками перетираємо на крупну крихту.

12. Тепер необхідно приготувати крем. Сметану змішуємо зі склянкою цукру. Трошки збиваємо міксером до пишноти. Формуємо торт. На велику плоску тарілку кладемо перший корж і щедро змащуємо його кремом, формуємо торт, викладаючи коржі один на одного і промазуючи їх кремом. Мокрою крихтою необхідно гарненько обліпити торт з усіх боків, надаючи йому акуратну форму, згладжуючи нерівності і т.п.

13. Відправляємо торт в холодильник хоча б на 5-6 годин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт смачних пиріжків з капустою.