Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порції: 8

Інгредієнти:

  • 500 г борошна-крупчатки
  • 6 ст. л. оливкової олії
  • 20 г сухиз дріжджів
  • 300 г теплої чистої води
  • 1 ч. л. солі
  • 3 анчоуса
  • 800 г помідорів
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 20 маслин
  • 300 г моцарели
  • 1 пучок свіжого базиліка
  • чорний перець за смаком

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Приготування:

  1. Просіваємо 100 г муки у миску, додаємо туди 20 грам дріжджів. Потім заливаємо до сухих інгредієнтів половину теплої води. Залишаємо цю закваску на 20 хвилин, а потім додаємо решту воду, борошно і оливкове масло. Залишаємо тісто підійти на годину, а потім вимішуємо його руками.
  2. Вимиваємо анчоуси, дрібно нарізаємо їх. Помідори обдаємо окропом, знімаємо з них шкірку, дрібно нарізаємо м'якоть, також нарізаємо цибулю. На сковороду викладаємо ці продукти і тушкуємо на середньому вогні, поки цибуля не стане м'яким.
  3. Розкачуємо тісто качалкою, щоб пласт був товщиною близько сантиметра. Потім тісто змащуємо олією, викладаємо на нього соус з томатів з цибулею і анчоусами. Наверх викладаємо крупно нарізану моцарелу і нарізані оливки. Вимиваємо і просушуємо базилік. За смаком перчимо начинку для піци.
  4. Духовка повинна бути розігріта до 220 градусів. Піцу ставимо в розігріту духовку і випікаємо близько 25 хвилин. Потім дістаємо його, нарізаємо і подаємо на стіл.