Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 60 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

  • 1 кг м'якоті свинини
  • 1 яйце
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 250 г грибів
  • 150 г сиру
  • 2-3 огірка
  • 1 ст. л. сметани
  • 200 г томатного соусу
  • сіль і спеції за смаком

Популярні новини зараз

Не показуйте Олі! Пустотливе фото доньки Полякової наробило галасу

Віра Брежнєва зі слізьми на очах повідомила невтішну новину: "Сподівалася до останнього"

Чому дешевшає долар і чи варто запасатися валютою — експерти відповіли на головні питання українців

П'яний львів'янин "закусив" пальцем жінки після весілля, копи прозріли

Показати ще

Приготування:

Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачний традиційний український рецепт свинини. Ця страва легко готується вдома, має приємний смак та виходить дуже соковитою.

  1. Для приготування свинини по-полтавськи нам знадобиться: свинина, морква, цибуля, гриби, сир, огірки тощо.
  2. Для початку ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Розігріваємо в сковороді рослинну олію і обсмажуємо на ній цибулю до золотистого кольору.
  3. Гриби можна використовувати будь-які, але краще за все підійдуть печериці, вони досить економічні і швидко готуються. Промиваємо гриби під холодною водою і нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо на сковороду з цибулею і смажимо все разом, поки з грибів не випарується зайва рідина.
  4. Тепер чистимо моркву і нарізаємо її брусками, до речі, замість моркви можна так само використовувати гарбуз, він теж дуже добре поєднується з м'ясом. Додаємо моркву до решти інгредієнтів і обсмажуємо до м'якості.
  5. Солоні огірки так само нарізаємо брусками і викладаємо на сковороду, додаємо спеції і смажимо все буквально одну хвилину. 
  6. Яйце розбиваємо в миску, додаємо сметану і ретельно перемішуємо, потім викладаємо тертий на крупній тертці сир і ще раз перемішуємо.
  7. Свинину нарізаємо на порційні шматки і трохи відбиваємо, потім солимо і посипаємо чорним перцем. Змащуємо деко невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо на неї м'ясо.
  8. На кожен шматочок свинини викладаємо обсмажені овочі з грибами, потім викладаємо томатний соус, а на нього суміш з яйця, сметани і сиру. Розміщуємо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо приблизно протягом 40-45 хвилин. Після закінчення часу, коли м'ясо покриється рум'яною скоринкою, виймаємо його з духовки і викладаємо на блюдо. Прикрашаємо свинину по-полтавськи свіжою зеленню і овочами і подаємо до столу. Смачного!