Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 175 г чорного шоколаду
  • 175 г вершкового масла
  • 200 г цукру або цукрової пудри
  • 4 яйця
  • 90 г борошна

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Приготування:

  1. Для приготування класичного рецепту фондана нам знадобляться такі інгредієнти: шоколад, борошно, цукор, яйця і вершкове масло. Приступимо.
  2. В першу чергу ми відразу розігріваємо духовку, тому що підготовка фонданного тіста — справа швидка, а розміщувати кексики треба у вже розігріту духовку.
  3. Тим часом, поки духовка розігрівається розбиваємо яйця в миску.
  4. Далі всипаємо туди ж цукор і збиваємо міксером. Як збивати? Кондитери, у тому числі дуже відомі, радять різне. Але повірте, результат один і той же. Так що збивайте, як вам більше подобається, в будь-якому випадку ви виявитеся праві.
  5. В іншу ємність викладаємо м'яке вершкове масло. Заздалегідь витягаємо масло з холодильника: ми будемо топити шоколад для бісквіта і змішувати його з маслом.
  6. Після цього додаємо поламаний на шматочки шоколад.
  7. Тепер ставимо ємність на водяну баню. Повністю розтоплюємо шоколад, перемішавши масу в процесі пару раз.
  8. Трохи охолоджуємо шоколадну масу перед додаванням до збитих яєць, щоб вони не згорнулися. Невеликими порціями, тонкою цівкою, весь час помішуючи, вводимо в яєчну масу розтоплений шоколад.
  9. Всипаємо просіяне борошно і знову ретельно перемішуємо. Власне, це все, бісквіт готовий.
  10. Формочки для випікання змащуємо розтопленим вершковим маслом. Навіть силіконову, якщо не впевнені в ньому на всі 200%. Чим ретельніше змащуємо, тим легше витягнеться з силікону фондан.
  11. Поверх масла присипаємо форми какао-порошком.
  12. Розкладаємо тісто по осередках десь на 3/4.
  13. Тепер ставимо формочки на деко і поміщаємо в нагріту духовку. Випікаємо від 5 до 12 хвилин. Дверцята духовки в цей час відкривати не треба.Готовність фондана перевіряємо пальцем — верх кексика повинен пропектися, але залишитися м'яким — це означає, серединка буде рідкою. Готові кекси злегка остуджуємо.
  14. Подаємо фондани теплими. Для гостей — злегка розрізавши, щоб шоколадна лава трохи витекла. Або полив зверху шоколадною глазур'ю. Смачного!