Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 200 г грибів
  • 6-8 штук капусти
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 склянка рис+гречка
  • 2 зубчики часнику
  • 1 пучок зелені
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 3-4 склянки води

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Приготування:

  1. Для приготування дієтичних голубців з овочами нам знадобиться всього кілька простих інгредієнтів: капуста, перець, морква, рис і гречка, часник.
  2. Для початку знімаємо верхні листки капусти і вирізаємо качан, щоб було легше відділяти листи один від одного.
  3. Далі поміщаємо капусту в окріп і даємо трохи постояти, щоб можна було зняти кілька розм'якшених верхніх листів. Повторюємо процедуру кілька разів.
  4. Готуємо начинку. Для цього нарізаємо невеликими шматочками болгарський перець, гриби і цибулю. Натираємо на дрібній тертці моркву і варимо рис з гречкою.
  5. Гриби обсмажуємо з цибулею і часником до м'якості грибів і додаємо в начинку. Добре перемішуємо її і солимо.
  6. Далі видаляємо тверді частини капустяного листя і викладаємо на них начинку (ближче до основи аркуша). Потім акуратно загортаємо голубці і поміщаємо їх у каструлю, трохи притиснувши зверху вантажем.
  7. Заливаємо соусом голубці: томатну пасту розбавляємо водою і солимо, добре перемішуємо. При необхідності додаємо більше води. Доводимо голубці до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 30 хвилин.