Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 30 г свіжих дріжджів
  • 180 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 5 яєчних жовтків
  • 70 г родзинок
  • 70 г волоських горіхів
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха
  • 1/4 ч. л. кардамону
  • 1/2 ч. л. лимонної цедри
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. коньяку
  • 1/4 ч. л. солі
  • ванілін на кінчику ножа

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Приготування:

Всім відомо що паска - це головна страва великого свята. Є величезна безліч найрізноманітніших варіантів приготування пасок які передавалися поколіннями. Ми будемо готувати дуже цікавий рецепт горіхової паски з додаванням прянощів і сухофруктів.

  1. Для приготування паски з горіхами нам знадобиться: борошно, молоко, волоські горіхи, родзинки, цукор, яйця і різні прянощі (мускатний горіх, кардамон, ванілін). За бажанням також можна додати трохи цукатів.
  2. Спочатку треба приготувати опару. Для цього ми підігріваємо молоко (воно не повинно бути гарячим - тільки теплим), потім додаємо в нього дріжджі, додаємо 1 ст. л. цукру і третину борошна, ретельно розмішуємо до однорідного стану і ставимо в тепле місце приблизно на 20 хвилин.
  3. Далі жовтки збиваємо разом з цукром.
  4. Тепер додаємо ванілін, коньяк і розтоплене вершкове масло, розмішуємо до однорідності. Додаємо отриману масу в опару, перемішуємо, додаємо цедру лимона, прянощі і залишки борошна, потім все добре вимішуємо.
  5. Ставимо тісто підходити в тепле місце приблизно на час - після чого обсяг повинен збільшитися вдвічі.
  6. Після цього вимішуємо тісто, додавши в нього родзинки і 3/4 нарубаних волоських горіхів.
  7. Розкладаємо тісто по формах, наповнюючи їх максимум наполовину. Залишаємо приблизно на 30 хвилин. Потім зверху посипаємо горіхами.
  8. Випікаємо паски в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин, потім зменшуємо температуру до 160 градусів і випікаємо ще 25 хвилин.
  9. Виймаємо паску з форми, посипаємо верх цукровою пудрою і ставимо на решітку охолоджуватися. Смачного!