Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

500 г боршна

1 склянка молока

Популярні новини зараз

Спливли нечувані деталі загибелі заробітчан у Польщі: перекрите повітря та приміщення з азотом

У супермаркеті АТБ в об'єктив камери потрапив вусатий бешкетник: бідолаха рятувався втечею, відео

Головне за ніч: гучний скандал у Зеленського, масові заворушення в столиці і звільнення тисячі чиновників

Єпіфаній "скасовує" Різдво: 7 січня більше не свято

Показати ще

150 г цукру

7 жовтків

100 г вершкового масла

50 г свіжих дріжджів

50 г родзинок

1/2 цедри лимону

сіль на кінчику ножа

1 упаковка ванільного цукру

борошно
борошно

Приготування:

1. В миску наливаємо 3-4 ст. л. теплого молока, додаємо дріжджі, перемішуємо до повного розчинення дріжджів.

2. Всипаємо 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. борошна, перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15-20 хвилин, до утворення шапки із дріжджів.

3. Родзинки промиваємо, заливаємо окропом на 5-7 хвилин, потім зливаємо воду і родзинки просушуємо.

4. Жовтки збиваємо з цукром за допомогою блендера.

5. Виливаємо решту теплого молока у підійшовшу опару, додаємо жовтки, цедру лимону і перемішуємо.

6. Поступово додаючи просіяне борошно, замішуємо тісто, тісто буде липнути до рук. Вимішуємо приблизно 15-20 хвилин.

7. Додаємо розтоплене вершкове масло і ще раз добре вимішуємо.

8. Додаємо родзинки і ще раз вимішуємо.

9. Накриваємо рушником, ставимо у тепле місце, приблизно на годину. За цей час тісто повинне збільшитись удвічі.

яйця
яйця

10. Розкладаємо тісто у форми для запікання, заповнивши їх на третину, і залишаємо щоб паски добре підійшли у формі.

11. Змащуємо жовтком зверху і ставимо запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

12. З даної кількості тіста виходить три паски розміром 11 х 12 см.

13. Виймаємо паску з духовки, коли охолоне, прикрашаємо зверху збитим білком і посипаємо посипкою.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт хачапурі по-аджарськи.