Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година

Порції: 1

Інгредієнти:

  • 30 г цукру
  • 150 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • 70 г маргарина
  • 100 г сметани
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г родзинок

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Приготування:

  1. Для кексів підготуємо родзинки, пшеничне борошно, маргарин, яйце, цукор (в тому числі і ванільний), розпушувач. Для приготування крему нам знадобиться сметана й цукор, а також згущувач у разі потреби.
  2. Маргарин залишаємо на столі, щоб він став м’яким. Потім подрібнюємо його на шматочки й перетираємо з цукром. Ретельно перетираємо маргарин виделкою або вінчиком. Через кілька хвилин ми отримаємо однорідну м’яку масу жовтуватого кольору.

  3. Додаємо яйце й перемішуємо. Можна додавати тільки жовток, а окремо збитий білок ввести в уже перемішане тісто. Тоді воно буде пишнішим.
  4. Далі всипаємо борошно й розпушувач. Також розводимо приблизно 0,5 ч.л. солі в декількох краплях води і додаємо це до решти продуктів. Сіль допоможе посилити смак випічки, але сама відчуватися не буде.
  5. Тепер готуємо в’язке тісто. Воно вийде досить густим, але зручно викладається у форму.
  6. Родзинки заливаємо окропом. Залишаємо розпарюватися на 20 хвилин. Коли родзинки стануть м’якими, потрібно промити їх холодною водою. Промивати потрібно обов’язково, щоби прибрати пил і дрібні сторонні частинки. Після цього родзинки добре просушуємо, промокнувши їх паперовою серветкою.
  7. Готові родзинки викладаємо у тісто. Перемішуємо для рівномірного розподілу сушених ягід.
  8. Далі форму для випічки вистеляємо фольгою і змащуємо олією (можна взяти пісну рафіновану). Викладаємо у форму тісто, вирівнюємо його ложкою. Залишаємо приблизно 1/3 форми вільною.
  9. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо кекс протягом 30-40 хвилин до появи золотистої скоринки.
  10. Готові кекси дістаємо і даємо остигнути. Після цього прикрашаємо сметанковим кремом.