Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 15 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

  • 700-800 г м'ясного фаршу
  • 2-3 кабачка
  • 2 помідори середнього розміру
  • 1-2 цибулі середнього розміру
  • 1 морква
  • 3-4 ст. л. зелені
  • 100 г твердого сиру
  • 1 ст. л. сметани
  • 1/2 ч. л. солі
  • чорний мелений перець за смаком

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Приготування:

Перед вами рецепт смачної запіканки в духовці з фаршем, кабачками і помідорами з фото. М'ясний фарш можна замінити на курячий. Це одна з самих кращих м'ясних запіканок яку ви можете приготувати. Вона виходить дуже смачна з м'ясним фаршем, картоплею та іншими овочами. Це запіканка, яку зможе приготувати кожен. Такі страви ви можете змінювати на свій смак, наприклад курячим фаршем, відразу запеченим кабачком або тушкованою капустою. Готування - це дуже захоплюючий процес.
Для того щоб зробити цю страву нам знадобляться такі прості інгредієнти: кабачок (кабачкова ікра), картопля, сметана, фарш з будь-якого м'яса.

  1. Цибулю нарізаємо чверть кільцями. Моркву крупно тремо на звичайній тертці. Часник придавимо ножем, уклавши його плазом на зубчик. Це дозволить нарізати часник швидко. Нам потрібні дрібненькі кубики.
  2. Розігріваємо олію в сковороді або каструлі. Додаємо часник, пару рухів лопаткою, щоб розподілити часник по сковороді, і можна додавати цибулю. Тушкувати овочі на сильному вогні 1 хвилину.
  3. Додаємо стружку моркви і готуємо 2-3 хвилини. Постійно помішуємо. Овочева зажарка готова.
  4. Вимикаємо нагрівання і переносимо вміст сковороди в фарш з курячого філе або будь-якого м'яса. Солимо (приблизно 1/2 ч. ложки або по смаку). За бажанням перчимо. Гарненько перемішуємо з м'ясом овочеву обжарку. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Викладаємо фарш у форму. Розподіляємо фарш по дну форми — рівномірним шаром.
  5. Кабачки нарізаємо тонкими кружечками — 3-4 мм завтовшки. Це дозволить їм пропектися, але збереже кабачкову соковитість. Помідори ріжемо тоненькими півколами.
  6. Укладаємо овочі в довільному порядку поверх фаршу.
  7. Присаливаем овочі зверху — приблизно 1 щіпка. Запекти запіканку в розігрітій духовці до 200 градусів на 20-25 хвилин. За час пропікання соковитою суміші натираємо сир на середню або дрібну тертку.
  8. Минуло 25 хвилин. Напівготову запіканку злегка змащуємо сметаною — тільки кабачковий шар і посипаємо рубаною зеленню. Потім посипаємо блюдо сиром і повертаємо в духовку ще на 20 хвилин. Краща м'ясна запіканка готова.