Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 2 курячих яйця
  • 2 склянки цукру
  • 50 грам вершкового масла
  • 1,5 склянки пшеничного борошна
  • 600 г сметани
  • 1/2 р з гашеного содою
  • ванілін на кінчику ножа

Спосіб приготування:

Цього разу ми покажемо як це зробити швидкий торт "Сметанник" по-домашньому на основі яєць, борошна. Ми звичайно ж будемо використовувати улюблений сметанний крем. Випічку можна готувати легко. Рецепт цього "Сметанника" - доказ. Щоб спекти цей легкий, класичний тортик зі сметаною і легким просоченням в домашніх умовах нам знадобляться: сметана, борошно, просочений коржик, легкий крем. Кращий домашній рецепт виходить своїми руками з простого складу, який можна купити в будь-якому магазині.
 Перед вами покроковий самий простий пиріг.

  1. Розтопити масло; збити яйця з цукром (1 ст) і розтопленим маслом. З самого початку готуємо бісквіт, його важливо правильно приготувати Додати до сметани (200 г), соду, ванілін і борошно (можете розділити тісто на дві частини і в одну з них додати какао, щоб коржі вийшли двох кольорів). Смачного тіста повинно бути багато. Основа готова.
  2. Замісити сметанне тісто і вилити у змащену маслом форму. Приготувати покроково в духовці 20–30 хвилин при температурі 160 градусів.
  3. Для того щоб вийшов гарний і смачний крем сметану швидко (400 г) гарненько збити з 1 ст. цукру (до повного його розчинення). Крему в сметаннике повинно бути досить багато.
    готовий корж Розрізати на пласти, рясно обмазати сметанним кремом, покласти кілька коржів один на одного, залишити на 3–5 годин просочитися.
  4. Можете прикрасити верх торта фруктами, шоколадом, горіхами, маком або тим, що ви любите. Один з дучших рецептів домашньої випічки готовий. Приємного апетиту!