Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

Для бісквіта:

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще
  • 4 жовтки
  • 100 г борошна
  • 60 г цукру
  • 60 г вершкового масла
  • 0,5 ч.л. розпушувача

Для суфле:

  • 4 яєчних білка
  • 8 г желатину
  • 100 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 250 г згущеного молока
  • 1 щіпка лимонної кислоти
  • 50 мл води

Для глазурі:

  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 3 ст.л. цукру
  • 8 ст.л. молока
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

Ми покажемо вам як приготувати рецепт торта "Пташине молоко" в домашніх умовах з фото. Суфлейний торт може бути не тільки простий з вершками, а й з додаванням фруктів, желатином. Також до нього можна приготувати шоколадне, апельсинове, ягідне або ванільне парфе або желе. У торті найголовніше - це склад і правильно його зібрати. Для торта-суфле ми використовуємо прості і доступні інгредієнти, а готується він дуже легко. Торти суфле взагалі дуже прості в приготуванні, тому ці рецепти так люблять всі господині.

  1. Приготування торта починаємо з того, що 4 курячих яйця потрібно розділити на жовтки і білки.
  2. Жовтки йдуть на приготування бісквітного коржа, а білки потрібні для суфле.
  3. Для бісквіта вершкове масло кімнатної температури розтираємо з цукром.
  4. Зробити це можна просто міксером.
  5. Потім додаємо жовтки і знову все збиваємо до однорідності.
  6. У тісто просіюємо борошно і розпушувач. Знову все збиваємо. Отримуємо густе бісквітне тісто.
  7. Тісто переміщаємо в форму і розрівнюємо. Випікається такий корж хвилин 10 в розігрітій до 180 ° С духовці.
    Діаметр моєї форми - 18 см. На дно форми краще помістити коло з пергаментного паперу, а бортики нічим не змащувати.
  8. Готовий корж вийняти з форми і остудити. При необхідності його можна підрівняти.
  9. Традиційно, торт Пташине молоко готується з двома бісквітними коржами. Один корж кладуть на низ торта, другий - на верх. Якщо ви хочете так зробити, то розріжте корж на 2 тонких коржа.
  10. Перед приготуванням суфле потрібно залити желатин водою і залишити набухати.
  11. Кількість желатину можна варіювати в залежності від бажаної структури майбутнього торта. Більше 13 грам желатину на дане кількість продуктів брати не варто.
  12. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо на маленькій швидкості міксера до легкого посветления. Збиваємо близько 3-х хвилин.
  13. В масло частинами додаємо згущене молоко кімнатної температури і все збиваємо в крем.
  14. Приблизно 2-3 столові ложки крему для прикраси торта відкладаємо в окрему ємність і ховаємо в холодильник. Що залишився крем можна залишити на столі.
  15. Набряклий желатин поміщаємо в каструлю і додаємо до нього 50 грам цукру. Ставимо все це на маленький вогонь і доводимо до розчинення цукру і желатину. Чи не даємо суміші закипіти.
  16. Білки збиваємо в пишну піну. Додаємо 50 грам цукру і продовжуємо збивати до міцних піків.
  17. У збиті білки вливаємо гарячий желатиновий сироп, не припиняючи збивання. Потім частинами вводимо крем з масла і згущеного молока. Все добре збиваємо.
  18. Виходить пишне суфле.
  19. Після додавання крему в білки, маса стає злегка рідкої. Це нормальна реакція білків на вершкове масло, так і повинно бути.
    Кільце від форми, в якій випікався бісквіт, встановлюємо на блюдо сервіровки. Зсередини кладемо ацетатну або кондитерську бордюрную стрічку. На дно поміщаємо бісквітний корж і зверху заливаємо суфле.
  20. Відправляємо все в холодильник до застигання суфле.
    Тим часом готуємо глазур. У каструлі з'єднуємо молоко, цукор і какао-порошок (можна замінити шоколадним порошком).
  21. Проварюємо цю суміш на невеликому вогні близько 5 хвилин при постійному помішуванні.
  22. У гарячу глазур додаємо вершкове масло. Перемішуємо до однорідності і охолоджуємо до кімнатної температури.
  23. Остигнула глазур виливаємо на торт і відправляємо в холод до застигання.
  24. Ця глазур навіть після охолодження залишається м'якою, тому не чекайте що вона застигне і стане як ганаш або шоколад.
  25. Готовий торт витягуємо з форми і знімаємо бордюрную стрічку. Залишається тільки прикрасити десерт відкладеним кремом.
  26. Розміщуємо крем в кондитерський пакет з насадкою.
    Крем можна злегка підфарбувати харчовими барвниками і додати трохи вершків, або ж залишити як є.
  27. Зверху можна прикрасити білковим кремом, фруктами. Легкий літній торт готовий, приємного апетиту! Найсмачніший тортик - це той, який подобається вам!