Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 280 г борошна пшеничного
  • 1 склянка цукру
  • 110 г вершкового масла
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1/4 ч. л. солі
  • 150 г сметани
  • 2 курячих яйця
  • щіпка ваніліну
  • 1.5 склянки полуниці
  • 3 ч. л. води
  • 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. рослинного масла

Приготування:

Сьогодні ми покажемо вам як приготувати рецепт пирога зі свіжою полуницею. Домашній полуничний торт - це кращий рецепт, щоб порадувати себе і рідних навесні. Що швидко спекти цей простий та смачний бісквіт з вершками на молоці нам знадобиться свіжа полуниця, борошно, вода, вершковий сир і тд. Такі пироги також можна готувати з іншими фруктами і ягодами (наприклад малиною або суницею). Перед вами покроковий рецепт як зробити легкий і зовсім не складний пиріг з полуничною начинкою.

  1. Полуницю вимити, якщо велика, порізати на шматочки, перекласти в каструлю.
  2. Додати до полуниці цукор, поставити на вогонь. У мисці змішати крохмаль і воду.
  3. Коли полуниця пустить сік (після закипання варити на невеликому вогні близько 5 хвилин), додати крохмаль, розмішати в воді.
  4. Акуратно помішуючи, довести масу до загустіння (після додавання крохмалю варити приблизно 2 хвилини на повільному вогні).
  5. Полуничну суміш зняти з вогню, дати їй охолонути до кімнатної температури. Полунична начинка готова.
  6. Приготуємо сирну прошарок. Вершковий сир на невеликій швидкості збити міксером до однорідної маси (приблизно 20 секунд).
  7. Додати яйце, знову збити трохи дуже акуратно.
  8. Потім додати цукор, якщо ваша начинка дуже солодка можна додати менше.
    Знову трохи збити до отримання однорідної маси. Сирна прошарок готова.
  9. Тепер приготуємо тісто. Змішати просіяне борошно і цукор.
  10. Потім додати холодне вершкове масло, порізане на шматочки.
  11. За допомогою вилки або спеціального різака ретельно перетерти масу до стану крихти. Відміряти 3/4 склянки отриманої крихти для посипання пирога зверху - це і буде четвертий шар пирога.
  12. До решти крихті додати соду, розпушувач, сіль і ванілін, ретельно перемішати.
  13.  
  14. В іншій мисці до сметани додати яйце, трохи збити масу. Кондитерські вироби в приготуванні вимагають великої уважності, так сто будьте уважні.
  15. До борошняної суміші додати сметанним. У пирозі має бути тісто, сирна прошарок, основа на молоці.
  16. Перемішати за допомогою ложки. Духовку розігріти до 180 градусів.
  17. Роз'ємну круглу форму діаметром 20 см змастити олією, викласти тісто, розподілити тісто, сформувавши бортики. На тісто викласти сирну прошарок.
  18. На сирну прошарок акуратно ложкою викласти остигнула полуничну прошарок.
  19. Оформити гарний пиріг відкладеної крихтою (3/4 склянки), рівномірно розподіляючи по поверхні полуничного шару. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50-55 хвилин. Відразу після випічки витягайте пиріг з форми - дайте пирога охолонути протягом 20-30 хвилин в формі. Швидкий ягідний пиріг з полуницею готовий.