Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 1 кг баранини
  • 200 г курдючного сала
  • 1 ст. л. меленого коріандру
  • 1 ч. л. куміна
  • 1 ч. л. солі
  • 1 головка цибулі
  • 1 ст. л. сумах

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Приготування:

Перед вами класичний рецепт шашлику з баранини, який можна швидко і просто приготувати всього за 20 хвилин. Щоб м'ясо було м'яким, шашлик з баранини слід заздалегідь замаринувати. Маринад в цій страві соковитий, пряний і придає м'ясу незабутній смак. Готуємо шашлик на мангалі, на вугіллі або можна зробити в духовці, якщо выф готуєте в домашніх умовах. Приготування рецепту не займе у вас більше кількох хвилин. М'який шашлик з баранини ідеально доповнить будь-який ваш стіл. Страву можна готувати з свинини. Подавати найсмачніше з овочами, салатом, картоплею. Ми покажемо вам всі секрети приготування домашніх шашликів в маринаді. Приступимо.

  1. Для початку треба чистити баранину від всіх плівок і жилок — це копітка робота, але вона буде винагороджена тим, що м'яса не буде неприємного духу. Порізати м'ясо на кубики 4-5 див.
  2. Далі потрібно зрізати з курдюка заветрившуюся шкірку і нарізати його такого ж розміру квадратиками, але тонкими, товщиною близько п'яти міліметрів, ці частини роблять м'ясо особливо соковитим.
  3. Для маринаду розтираємо в ступці сіль, коріандр і зіру. Обсипаємо спеціями м'ясо. Щоб вони покрили баранину рівномірно і ніде не злиплися грудками, робити це треба поступово: взяти миску, посипати трохи спецій, покласти шар м'яса, обсипати вже великою кількістю спецій, потім знову м'ясо і знову спеції, поки не закінчаться інгредієнти. Потім добре пе­ремешать вміст миски і залишити маринуватися мі­озна ки принаймні на годину. Якщо ви робите заготівлю заздалегідь — поставити в холодильник (не більш ніж на добу).
  4. Нанизати баранину на шампури, чергуючи м'ясо з жиром. Нанизувати треба щільно, розрівнювати, стискаючи долонею. Обсмажити, підкручуючи шампури, на вугіллі до коричневої скоринки.
  5. Нарізати цибулю тонкими четвертинками кільця, розім'яти з сумахом. Посипати цибулею готовий шашлик і подавати. Соковитий, ніжний і смачний шашлик готовий. Приємного апетиту!