Потеплішало, травень, весна - у розповіл сезон пікніків та шашликів. Дедалі більше людей відмвоялються від м'яса, а тому традиційний шашлик підходить не всім. Які страви можна приготувати на вогні для веганів?

Пропонуємо кілька цікавих варіантів страв з популярних продуктів на вогні.

Шашлик з печериць — що знадобиться

Приготувати шашлик з печериць — досить просто. Для цього вам знадобляться прості доступні інгредієнти:

Популярні новини зараз

Що буде з пенсіями, мінімалкою і курсом долара: у Кабміні прийняли проект держбюджету-2020

Колишня дружина Ющенко заради грошей пішла на зухвалий крок: "Дорого і з блиском"

"Місіс Смітт": Кароль блиснула ідеальною фігурою на "Квартал 95", оце образ

У ПФУ розповіли про жорстку вимогу до деяких пенсіонерів

Показати ще
  • Цілі печериці — їх потрібно добре промити, просушити та очистити від шкірки.
  • Сметана, вершки, вершкове масло — інгредієнти для маринаду.
  • Приправи: перець, хмелі-сунелі, кмин, розмарин, карі, куркума, інші.
    Сіль.
  • Часник, зелень.

Як замаринувати грибний шашлик у вершковому маслі

Ще один спосіб швидко замаринувати печериці — це у вершковому маслі зі сметаною. Для цього вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 кілограм шампіньйонів
  • 150 грамів вершкового масла
  • 2 столові ложки сметани жирністю 20% або вершків жирністю 35%
  • Сіль, перець, приправи — за смаком

Печериці ретельно промийте в холодній воді та очистіть від шкірки. Вершкове масло розтопіть, додайте сметану, добре перемішайте. Намастіть печериці маринадом, складіть у каструлю, накрийте кришкою або фольгою та поставте маринуватися на 2–2,5 години. Через дві години нанижіть замариновані гриби на шампури, посоліть та поперчіть, після чого підсмажте до золотистої скоринки, постійно перевертаючи (це займе 5–10 хвилин).

Також можна приготувати печериці на вогні з плавленим сиром або у сметанному соусі. Щоправда такий варіант веганам не підійде. Однак вегетаріанці оцінять.

Вегетаріанський шашлик із тофу

Ще один чудовий варіант вегетаріанської страви, приготованої на вогні.

Вам знадобиться півкілограма сиру тофу та кілька штук болгарського перцю.

Як приготувати маринад

Інгредієнти:

1 чайна ложка порошку чилі
1 чайна ложка меленого коріандру
1 чайна ложка кмину
1 чайна ложка Касурі МЕТХІМ
1 чайна ложка соєвого соусу
1 чайна ложка імбирної пасти
1/2 чайної ложки куркуми
кілька крапель червоного харчового барвника
1/4 склянки веганскої йогурту
1 чайна ложка солі

Приготування:

1) Спресуйте брусок тофу на 20 хвилин, загорнувши його в кілька рушників і поклавши зверху який-небудь важкий предмет. Потім розріжте його на кубики з довжиною сторони близько 6 см.

2) Змішайте інгредієнти для маринаду в мисці. Покладіть в цю суміш тофу і обережно перемішайте. Залиште в холодильнику на 4 години, а краще - на ніч.

3) Візьміть решітку та застеліть її фольгою. Розріжте болгарський перець на шматочки, приблизно рівні кубиках тофу за розміром. Збризніть фольгу маслом. Одягніть шматочки тофу на шампури, чергуючи їх з декількома шматочками перцю. Смажте на вогні, періодично перевертаючи решітку.

Нагадаємо, спеціалісти розповіли, чому "сказилися" ціни на овочі в Україні

Як повідомляв раніше Знай.ua, економісти підрахували, на скільки подорожчали популярні молочні продукти.

Також портал Знай.ua писав, що українцям нагадали, скільки вони відпочинуть у травні.