Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порції: 3

Інгредієнти:

сметанне желе:

Популярні новини зараз

Погода на 19 жовтня: Україна засяє на сонці

Яке свято 19 жовтня: чого не можна робити в цей день

У ПФУ розповіли про жорстку вимогу до деяких пенсіонерів

Крутой більше не може мовчати: композитор розповів про серйозні проблеми, "зносить дах"

Показати ще
  • 300 г сметани
  • 2 ст. л. цукру
  • 50 мл води
  • 1 ч. л. желатину
  • 1 щіпка ваніліну

щоколадное желе:

  • 300 г сметани
  • 2 ст. л. цукру
  • 50 мл води
  • 1 ч. л. желатину
  • 2 ст. л. какао-порошку

Приготування:

  1. Перед вами смачний рецепт шоколадного желе зі сметаною шарами, яке дуже просто приготувати в домашніх умовах. Двошарове суфле готується на сметані з желатином і з шоколаду. Наприкінці до такого желе можна також додати варення, вершки, молочний крем і тд.
  2. Для початку беремо по одній чайній ложці швидкорозчинного желатину, розкладаємо його по двом окремим мисочкам і наливаємо в кожну по 50 мілілітрів дуже гарячою (80-90 градусів) води.
  3. Ретельно перемішуємо, щоб усі крупинки повністю розійшлися. Якщо рідина охолоджується, а желатин ще не повністю розчинився, можете трохи підігріти все в мікрохвильовці. Важливо: кип'ятити желатин не можна, інакше він втратить свої желюючий властивості. Якщо кристалики все ж не повністю розчиняться, нічого страшного, адже таких буде зовсім мало.
  4. В окремі ємності кладемо по 300 грамів сметани кімнатної температури. В кожну додаємо по 2 столові ложки цукру.
  5. Слідом в одну миску насипаємо щіпку ваніліну (для аромату), а в іншу - несолодкий порошок какао (2 столові ложки).
  6. Робимо смачне желе: всі інгредієнти потрібно перетворити в однорідну масу, для чого найзручніше скористатися заглибним блендером. Можете замінити цукровий пісок цукровою пудрою - тоді достатньо буде все просто перемішати. Підготувати таким чином сметанні основи можна до того, як розчиняти желатин - абсолютно не принципово. 
  7. Одну частину гарячого желатину переливаємо в сметанну суміш.
  8. Перемішуємо, щоб желатин рівномірно розійшовся по всій масі.
  9. Переходимо до білої заготівлі: у неї теж переливаємо гарячий желатин через сито. Перемішуємо до однорідності.
  10. Перевіряємо шоколадний шар - він повинен застигнути. Для того щоб згустити желе ставимо його в холодильник. Після цього поверх наливаємо сметанную масу - рівно половину. Знову ставимо креманки в морозилку на кілька хвилин.
  11. Таким чином заповнюємо посуд, що залишилася сметанною масою, чергуючи шари. Переставляємо десерт в холодильник і чекаємо, поки застигне верхній шар - для впевненості приблизно на 1 годину.