Купувати шаурму в ларьку - справа сумнівна, замовляти в ресторані - часом невиправдано дорога. А якщо згадати, що і ларьки, і ресторани у нас закрилися на карантин, то стає зовсім сумно. Але ми можемо вам дещо запропонувати! Це рецепт дуже смачної, апетитною курячої шаурми, яка настільки смачна, що, achtung, може викликати залежність і бажання ласувати нею знову і знову. 

На 3 порції нам знадобляться: 

Курячі грудки - 2 шт 
Петрушка - 3 стіл. л. 
Винний оцет білий - 1 ч. л, 
Перець чорний мелений - за смаком 
Часник - 10 зубчиків 
Болгарський перець - 1 шт. 
Сметана - 100 гр 
Огірки - 2 шт 
Сіль - за смаком 
Помідори - 2 шт 
Лаваш тонкий - 600 гр 
Капуста білоголова 1 шт
Цибуля - 1 шт 
Цукор - 1 ч. л 
Спеції сухі - 1 ч. л. 
Рослинна олія - 4 стіл. л

Шаурма, фото 1000.menu.com

Приступаємо до готування 

Популярні новини зараз

Під Києвом палають склади, пекельний вогонь пожирає метр за метром, нічого не зрозуміло - відео

В Україні пом'якшили карантин – які підприємства потрапили до "білого" списку

Карантин до 15 травня, а ЗНО скасували - у Міносвіти виступили з важливою заявою

ПриватБанк запровадив жорсткі обмеження через карантин

Показати ще

КРОК 1:

Беремо потрібні продукти.

КРОК 2:

 

Спочатку приготуємо соус, щоб він постояв якийсь час і добре з'єдналися всі смаки. Для цього додаємо в сметану посічену петрушку, пропущений через прес часник, сіль і перець і все добре перемішуємо.

КРОК 3:

 

Курячу грудку нарізаємо дрібними шматочками.

КРОК 4:

 

Обсмажуємо куряче м'ясо до готовності на розпеченому рослинному маслі, постійно помішуючи.

КРОК 5:

 

Готове м'ясо перекладаємо для остигання в миску.

КРОК 6:

 

Далі нарізаємо його на ще більш дрібні шматочки.

КРОК 7:

 

Огірок моєму, обрізаємо кінчики і нарізаємо його тонкою соломкою або невеликими шматочками довільної форми.

КРОК 8:

 

Перець миємо, чистимо від насіння і нарізаємо соломкою.

КРОК 9:

 

Помідори миємо й нарізаємо дрібними кубиками або просто невеликими шматочками.

КРОК 10:

 

Капусту тонко шаткуємо.

КРОК 11:

 

Цибулю чистимо і маринуємо в солі, цукрі і винному оцті.

КРОК 12:

 

Нарізаємо потрібної довжини смужки лаваша і половину змащуємо соусом.

КРОК 13:

 

Викладаємо на лаваш куряче м'ясо і підготовлені овочі.

КРОК 14:

 

Акуратно згортаємо шаверму щільним рулетом, починаючи з правої сторони. Швидко обсмажуємо на розпеченій по максимуму сковороді гриль з двох сторін.

Все готово! Можете подавати шаурму до столу - домашні будуть у захваті!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
 

Нагадаємо, названа ідеальна порція кави, яка підбадьорить і заодно продовжить ваше життя.

Як повідомляв портал Знай.иа, названі продукти, які допомагають прискорити метаболізм і спалити черевної жир.

Також портал Знай.иа писав, що вино – один з найулюбленіших спиртних напоїв українців.