Єгипетський торт — простий, однак дуже смачний десерт. Ніжні коржі горіхового безе, смачний заварний та вершковий крем у поєднанні створюють чудову мелодію смаку. Цей рецепт торта будуть випрошувати всі, хто його скуштує.

Тісто (на кожен корж):

  • 3 білки;
  • 2.5 ст. л. цукру;
  • 1/2 ст. л. борошна;
  • 50 г меленого горіха (грецького або фундука).

Всього знадобиться три таких коржі, випікати кожен корж в окремій формі.

Приготування Єгипетського торта, скріншот: YouTube
Приготування Єгипетського торта, скріншот: YouTube

Крем:

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
  • 10 жовтків;
  • 10 ст. л. цукру;
  • 5 ст. л. борошна;
  • 2 пакетики ванільного цукру;
  • 350 мл молока;
  • 170 г вершкового масла.

Хрусткий наповнювач:

  • 350 мл вершків;
  • 200 г цукру;
  • 120 г нарізаного волоського горіха або фундука.

Приготування Єгипетського торта, скріншот: YouTube
Приготування Єгипетського торта, скріншот: YouTube

Приготування

Крем: Змішуємо жовтки, цукор, борошно, ванільний цукор і молоко. Активно помішуючи, доводимо суміш майже до кипіння. Перед закипанням прибираємо крем з вогню і помішуємо ще 2 хвилини. Остуджуємо. Нарізаємо масло шматочками і додамо в крем, збиваємо міксером до однорідності. Тепер нехай крем охолоне.

Коржі: Окремо збиваємо білки в міцну піну, додаємо цукор і далі збиваємо, щоб піна стала глянсовою. Додаємо борошно і горіхи, акуратно перемішуємо до однорідного тіста. Помістити тісто на застелену папером або змащену маслом форму. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 170°C близько 20 хвилин. Остуджуємо.

Приготування Єгипетського торта, скріншот: YouTube
Приготування Єгипетського торта, скріншот: YouTube

Наповнювач: Розтопити цукор в каструлі, трохи карамелізуючи його. Відразу виливаємо його на пекарській папір. Цукор швидко застигне. Накриваємо його другим папером і подрібнюємо качалкою на дрібні шматочки, але не в порошок, оскільки він повинен створювати хрусткий шар. Дуже добре збиваємо вершки. Змішуємо вершки з карамелізованим цукром і нарізаним горіхом.

На кожен корж викладаємо 1/3 заварного крему. Зверху на заварний крем розподіляємо хрусткий наповнювач. І так повторюємо ще 2 рази: корж, заварний крем, хрусткий наповнювач. В кінці обмазуємо торт навколо хрустким наповнювачем. Прикрашаємо горішками.

Єгипетський торт, скріншот: YouTube
Єгипетський торт, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як правильно харчуватися у Великий Піст, аби не набрати вагу — ідеальне меню від дієтолога

Як повідомляв портал "Знай.ua", чи можуть бути корисними кава, хліб та шоколад? Дієтологи розвіяли сумніви щодо популярних продуктів і розповіли про основи правильного харчування

Також "Знай.ua" писав, що навіть бабуся позаздрить — традиційні голубці по-новому змусять кожного проковтнути виделку. Як приготувати звичайні голубці з рисом і фаршем, ліниві голубці з рисом і фаршем, а також голубці з картоплею.