Час, проведений на карантині, можна  використати з користю і приємністю. Приготуйте собі і своїм рідним десертну смакоту - апельсиновий рахат-лукум.

Смаколики готуються всього за 15 хвилин і виходить практично з нічого. Ви можете "відключитись" від бентежних новин і приготувати приємний сюрприз до чаю.

Рахат-лукум - це класичні східні солодощі. Наводимо напрочуд простий рецепт, який при цьому вимагає елементарних інгредієнтів.

Візьміть 300 грамів цукру, 250 мілілітрів апельсинового соку, 140 грамів кукурудзяного крохмалю, 3 столових ложки лимонного соку і 380 мілілітрів води.

Популярні новини зараз

Кого з українців найбільше косить COVID-19 - у МОЗ здивували заявою по коронавірусу

Син Тіни Кароль почав посадки раніше за Зеленського, поки мама курличе з Даном Баланом

Найкращі анекдоти на неділю 29 березня не залишать жодної хвилини для туги в карантинні вихідні

Коронавірус із шаленою швидкістю атакує Київ, Кличко озвучив нові цифри, - "плюс 19 за ніч"

Показати ще

Крім того, для обсипання солодощі вам знадобиться 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю і 1 столова ложка цукрової пудри.

Налийте воду в каструлю і слідом додайте апельсиновий сік. Цукор, кукурудзяний крохмаль - все добре перемішайте, поставте масу на вогонь. Варити потрібно обов'язково постійно помішуючи, інакше може підгоріти та спровокувати пожежу.

приготування рахат-лукуму, скрін з відео
приготування рахат-лукуму, скрін з відео

Зовсім скоро ви побачите, що маса загусла. На цьому етапі виливайте в масу  лимонний сік. Продовжуйте варити на повільному вогні, хвилин 10-15.

Тепер залишилося влити майже готову масу в форму, розрівняти і дати їй охолонути при кімнатній температурі.

приготування рахат-лукуму, скрін з відео
приготування рахат-лукуму, скрін з відео

Наріжте масу кубиками - і ласощі готові!

приготування рахат-лукуму, скрін з відео
приготування рахат-лукуму, скрін з відео

приготування рахат-лукуму, скрін з відео
приготування рахат-лукуму, скрін з відео

 
 
Також Знай.ua писав,  чи можуть бути корисними кава, хліб та шоколад? Дієтологи розвіяли сумніви щодо популярних продуктів