Відмовитися від смачного соковитого чебурека складно. Чебуреки — це тонка хрустка скоринка і соковита, м'ясна начинка з травами і спеціями. Потрібно не так багато часу, щоб приготувати справжні апетитні чебуреки вдома. Ці золотисті пиріжки, приготовані за найкращим рецептом будуть бажані на столі і у будень, і у свято.

Для чебуреків знадобляться:

  • 4 склянки борошна (250 мл);
  • 320 мл води;
  • 2 ст. л. горілки;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 800 грамів фаршу (свинина, яловичина);
  • 0,5 кг цибулі;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування чебуреків, скріншот: YouTube
Приготування чебуреків, скріншот: YouTube

Приготування чебуреків

Тісто: Воду, поставити на вогонь, додати сіль, масло і довести до кипіння. Коли вода закипить, додати 0,5 склянки борошна, перемішати вінчиком, зняти з вогню і дати масі охолонути. Потім додати яйця, горілку і поступово просіяне борошно. Тісто не повинно липнути до рук, при необхідності можна додати ще борошна. Готовому тісту дати постояти 30 хвилин. Через 30 хвилин знову вимісити і дати ще постояти 15-20 хвилин. Потім можна приступати до приготування чебуреків. Таке тісто можна робити заздалегідь і зберігати його в холодильнику 1-2 дні.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приготування чебуреків, скріншот: YouTube
Приготування чебуреків, скріншот: YouTube

Фарш: Пропустити через м'ясорубку яловичину і свинину, додати до м'яса цибулю, посолити, поперчити за смаком.

Тепер відріжте від тіста кульку, приблизно розміром із тенісний м'ячик. Розкачайте тісто в тонкий пласт. Викладіть на одну половинку коржа начинку (прибл. 2-2,5 ч. л. фаршу), додайте невеликий шматочок вершкового масла, накрийте другою половиною тіста, і защипайте краї.

Приготування чебуреків, скріншот: YouTube
Приготування чебуреків, скріншот: YouTube

Приготування чебуреків, скріншот: YouTube
Приготування чебуреків, скріншот: YouTube

Чебуреки можна смажити у фритюрниці або на сковороді з високими бортами, наливайте велику кількість олії. Чебуреки необхідно смажити з двох сторін, до золотистого кольору.

Приготування чебуреків, скріншот: YouTube
Приготування чебуреків, скріншот: YouTube

Приготування чебуреків, скріншот: YouTube
Приготування чебуреків, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Наполеон" відпочиває — як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще. Рецепт простого, але водночас дуже смачного десерту

Як повідомляв портал "Знай.ua", чи можуть бути корисними кава, хліб та шоколад? Дієтологи розвіяли сумніви щодо популярних продуктів і розповіли про основи правильного харчування

Також "Знай.ua" писав, навіть бабуся позаздрить — традиційні голубці по-новому змусять кожного проковтнути виделку. Як приготувати звичайні голубці з рисом і фаршем, ліниві голубці з рисом і фаршем, а також голубці з картоплею.