Дружина популярного співака Артіка Раміна Умрихіна поділилася зі своїми підписниками рецептом справжнього узбецького плову. Пост з фотографіями на різних етапах приготування страви Раміна розмістила в Instagram.

"На численні прохання, пишу вам рецепт узбецького плову (зберігайте відразу). Вирішила, що поки всім доводиться готувати вдома, буду ділитися з вами рецептами своїх улюблених страв під тегом # готовимсраминой", - йдеться у підписі до фото. Раміна Умрихіна

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Стандартні пропорції для плову — беремо рівні частини рису, м'яса (можна телятину або яловичину) і моркви. Раміна наголошує, що рис краще брати басматі. Кількість цибулі може варіюватися, але становити не менше 1-2 головок.

Популярні новини зараз

Прогноз погоди на квітень - дощі не помилують навіть на Великдень, літом і не пахне

Під Києвом вовки почали полювати серед білого дня, користуючись відсутністю людей

Собаки, що вміють говорити та писати – які надсекретні експерименти проводив Гітлер під час війни

Дружина капітана "Динамо" без бюстгальтера вирішила підняти чоловікам не лише настрій, фото

Показати ще

Приготування: 

1. Нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями, моркву — великими брусочками, м'ясо — кубиками.
2. Гарненько розігріваємо казан і виливаємо в нього багато олії (приблизно 300 мл).
3. Обсмажуємо в ньому цибулю до золотисто-коричневого кольору.
4. Потім додаємо м'ясо, добре обсмажуємо його.
5. Коли м'ясо і цибуля будуть готові, закидаємо до них моркву. Вона смажиться кілька хвилин до розм'якшення.
6. Потім всі інгредієнти заливаємо гарячою водою. Вона повинна покривати м'ясо на 1-2 см.
7. Додаємо спеції (зіра, барбарис, сухофрукти тощо). І трохи більше солі, ніж ви любите: рис її вбере, інакше плов буде прісним.
8. Варимо бульйон не менше 20 хв.
9. Після того, як зірвак приготується, в нього закладаємо промитий рис (якщо необхідно доливаємо ще гарячої води так, щоб вона трохи покривала блюдо), додаємо цілісний очищений часник. Все це тушкуємо у відкритому вигляді на великому вогні до повного вбирання води.
10. Потім зменшуємо вогонь на мінімальний, перемішуємо, збираємо все в гірку, закриваємо кришкою і тушкуємо хв 20 (не піднімаючи кришку). Після цього перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10.

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

Узбецький плов, фото: instagram / jro888
Узбецький плов, фото: instagram / jro888

View this post on Instagram

По многочисленным просьбам, пишу вам рецепт узбекского плова (сохраняйте сразу)🥘 Решила, что пока всем приходится готовить дома, буду делиться с вами рецептами своих любимых блюд под тегом #готовимсраминой 🤓 Заранее прошу супер поворов 👨‍🍳 не критиковать! я так готовлю и мне нравится😁 Стандартные пропорции для плова — берём равные части риса, мяса (любое, какое вам нравится, я чаще беру мякоть телятины или говядины) и моркови (можно постный, без мяса). Важно! Рис лучше брать басмати. Количество лука может варьироваться, но составлять не меньше 1–2 головок. 1 . Нарезаем лук кольцами или полукольцами, морковь - крупными брусочками, мясо - кубиками. 2. Хорошенько разогреваем казан и выливаем в него много масла (примерно 300 мл) . 3. Обжариваем в нем лук до золотисто -коричневого цвета. 4. Затем добавляем мясо, хорошо обжариваем его. 5. Когда мясо и лук будут готовы, закидываем к ним морковь. Она жарится несколько минут до размягчения. 6. Затем все ингредиенты заливаем горячей водой. Она должна покрывать мясо на 1–2 см. 7. Добавляем специи (зира, барбарис, сухофрукты и тд.), у меня зира и барбарис. И чуть больше соли, чем вы любите: рис её впитает, иначе плов будет пресным. 8. Варим бульон не менее 20 мин. 9. После того, как зирвак приготовится, в него закладываем промытый рис (если необходимо доливаем ещё горячей воды так, чтобы она немного покрывала блюдо), добавляем цельный очищенный чеснок. Всё это тушим, не мешая в открытом виде на большом огне до полного впитывания воды. 10. Затем убавляем огонь на минимальный, перемешиваем, собираем все в горку, закрываем крышкой и тушим мин 20 (не подглядывая). После перемешиваем и тушим ещё минут 10. 11. Приятного аппетита 😋 Рассказывайте в комментариях, что у вас получилось 👇🏻и какие ещё рецепты ждёте от меня 😉 #готовимсраминой #рецепты #плов #готовимдома #еда #карантин #готовимсами #едимдома

A post shared by Ramina (@jro888) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Наполеон" відпочиває — як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще. Рецепт простого, але водночас дуже смачного десерту

Як повідомляв портал "Знай.ua", чи можуть бути корисними кава, хліб та шоколад? Дієтологи розвіяли сумніви щодо популярних продуктів і розповіли про основи правильного харчування

Також "Знай.ua" писав, навіть бабуся позаздрить — традиційні голубці по-новому змусять кожного проковтнути виделку. Як приготувати звичайні голубці з рисом і фаршем, ліниві голубці з рисом і фаршем, а також голубці з картоплею.