Один з найсмачніших та перевірених варіантів приготування макаронів — це фарширування фаршем і запікання в духовці під соусом. Цією ситною і дуже смачною другою стравою можна нагодувати всю сім'ю. Головне у такій запіканці зробити смачну м'ясну начинку та соус.

Макарони краще брати каннелоні, які мають великий діаметр і довжину. Однак підійдуть і будь-які інші максимально великі макарони. Для фарширування макаронів можна використовувати свинячо-яловичий фарш, або фарш з птиці.

Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube
Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Макарони - 300 г
  • Фарш - 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Базилік свіжий за смаком
  • Перець чорний мелений
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія для обсмажування 3-4 ст.л.

Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube
Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Інгредієнти для соусу:

  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Корінь петрушки (за бажанням) - 1 шт.
  • Сметана - 0,5 склянки
  • Томатний сік - 1 склянка
  • Вода - 1 склянка
  • Борошно - 2 ст.л.
  • Олія рослинна - 3 ст.л.
  • Цукор - 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист - 1-2 шт.

Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube
Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube

Приготування

Фарш: М'ясо перекрутити на м'ясорубці або взяти вже готовий фарш. Дрібно нарізати цибулю. На сковороду в добре розігріту рослинну олію викласти і обсмажити цибулю. Тоді додати м'ясний фарш, сіль та перець. Обсмажувати ще 8-10 хвилин до випаровування м'ясного соку. Додати дрібно нарізаний базилік.

Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube
Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube

Соус: Дрібно нарізати цибулю, а моркву та корінь петрушки — соломкою. Окремо на сухій сковороді обсмажити до кремового кольору 1 хвилину пару столових ложок борошна. У добре розігріту рослинну олію викладаємо нарізані овочі. Коли цибуля стала набувати золотистого кольору, додаємо сюди борошно, перемішуємо і додаємо томатний сік і сметану, перемішуючи. Посолити і поперчити за смаком та влити воду, щоб соус був не надто густим. В кінці — лавровий лист і перець.

Макарони: Відварити їх у підсоленій воді до напівготовності — приблизно 5-7 хвилин. Форму змастити олією. Щільно наповнити макарони фаршем і так само щільно один до одного викласти їх у форму в один або два шари. Зверху рівномірно полити соусом, а якщо його не вистачає — долити води. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube
Фаршировані макарони під соусом, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Наполеон" відпочиває — як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще. Рецепт простого, але водночас дуже смачного десерту

Як повідомляв портал "Знай.ua", коли від гречки вже нудить — простий рецепт справжнього узбецького плову. Як приготувати узбецький плов так, щоб просили добавку

Також "Знай.ua" писав, апетитні, соковиті та хрусткі — найкращий рецепт для приготування чебуреків вдома