Настав час приготувати звичайні, але надзвичайно смачні сирники. Однак, ця начебто дуже проста страва, яке повинна б виходити у всіх, чомусь виходить не завжди. Кулінар Євген Клопотенко докладно розповів і показав, як приготувати ідеальні сирники. Нижче наведено рецепт на дві порції.

Інгредієнти:

  • 400 г сиру
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. борошно (і додатково для панірування)
  • 3 ст. л. цукру
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження
  • 1 дрібка солі
  • 10 г ванільного цукру

Сирники, скріншот: Ievgen Klopotenko
Сирники, скріншот: Ievgen Klopotenko

Приготування

В миску викладіть сир, яйце, цукор, ванільний цукор і сіль. Сир не повинен бути кислим і надмірно вологим. Змішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси. В процесі можна додати за бажанням ще трохи цукру. Додати борошно, але якщо сир вологий — муки знадобиться більше. Важливо дотримати баланс, щоб сирники не були дуже щільними.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Сформуйте з сирної маси невеликі кульки, трохи їх сплюсніть руками. Щоб сирна маса не прилипала до рук, можна змастити їх кількома краплями олії. Обваляйте сирники в борошні, щоб вони краще тримали форму і підсмажилися з красивою золотистою скоринкою. Обсмажувати на добре розігрітій сковорідці з олією на середньому вогні з кожного боку до отримання золотистої скоринки.

Сирники, скріншот: Ievgen Klopotenko
Сирники, скріншот: Ievgen Klopotenko

Сирники, скріншот: Ievgen Klopotenko
Сирники, скріншот: Ievgen Klopotenko

Євген Клопотенко радить готові сирники викласти на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб позбутися зайвого жиру. Подавати з джемом, варенням або сметаною. А можна просто трохи посипати їх цукровою пудрою через дрібне сито.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Наполеон" відпочиває — як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще. Рецепт простого, але водночас дуже смачного десерту

Як повідомляв портал "Знай.ua", коли від гречки вже нудить — простий рецепт справжнього узбецького плову. Як приготувати узбецький плов так, щоб просили добавку

Також "Знай.ua" писав, апетитні, соковиті та хрусткі — найкращий рецепт для приготування чебуреків вдома