Євген Клопотенко - знаний український кулінар, реформатор шкільних їдалень і телезірка - розповідає про їжу з усіх соціальних майданчиків, на яких він зареєстрований. Окрім докладності і простоти, у Євгена надзвичайно експресивна манера говорити про їжу і смаки. Пропонуємо топ-5 рецептів з Інстаграм-сторінки кухаря.

Налисники з куркою

“Беремо 2 яйця і збиваємо з дрібкою солі, цукром (2 ст.л.) та рослинною олією (2 ст.л.). Обережненько додаємо 130г борошна та добре перемішуємо. Тепер вливаємо 340мл молока та знов перемішуємо. В духовці я запікаю куряче філе для начинки. Доки грудки набухають та стають соковитими у духовці, я смажу млинці. Вмикаю одразу 3 конфорки. Дві - для млинців, щоб швидше їх посмажити. Одна - щоб розморозити журавлину. Вже посмажилися. Курка запеклася, журавлина розморозилася. Тепер настає час для, власне, божевілля. Я дістаю чорний-чорний шоколад. Він теж піде у начинку. Курку дрібно рублю, змішую з журавлиною та посипаю тертим шоколадом. Це анбелівебл. В чому сенс? Курка, за своєю сутністю, нейтральна - вона потрібна для пружної структури. Журавлина - кисла. Шоколад додає ідеального гірко-солодкого смаку. Плюс м'якесенькі млинці. Скуштуйте та зрозумійте, що рай на землі існує.”

Вареники з вишнями

“Взяв 300г просіяного борошна, додав 0,5 ч.л. солі, 0,5. ст.л. цукру, 0,5 ч.л. розпушувача. Змішав. Влив 200 мл кефіру та замісив м'якеньке тісто. Залишив на 20 хвилин відпочити. 300г заморожених вишень відкинув на сито, щоб позбутися зайвої вологи. Додав 1 ч.л. манки та пакетик ванільного цукру, щоб вишневий сік не розірвав варенички на мільйон вареничкових часток. З тіста зробив невеличкі плоскі коржики, поклав у кожний по 3 ягоди та защіпнув краї.“

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Піца з сирними бортиками

“Тепер детальніше щодо тіста. Воно буде з живими дріжджами. Видихайте. Це не страшно. Головне - обрати правильні дріжджі. Взагалі, дріжджове тісто легко приборкати. Ми лишень візьмемо борошно, цукор та сіль. Додамо легкі на підйом дріжджі. Налиємо туди теплу воду та оливкову олію. Змішаємо та залишимо на 30-40 хвилин. Все. Потім розкатаємо, заховаємо у бортики моцарелу, змастимо основу томатним соусом та хаотично закидаємо її печерицями, цибулею, оливками, тертим сиром та сухим базиліком. А потім оооооп, і через 7 хвилин ви вже стогнете від насолоди.”

Кус-кус з апельсином і ліщиною

“Берете кускус та дякуєте гастробогам, що створили його таким ідеальним. Потім заливаєте гарячою водичкою та залишаєте на 5 хвилин. До речі, ніколи не міг подумати, що постійний доступ до гарячої води може зробити мене таким щасливим. Але повернемося до кускусу. Доки він відкисає у гарячій ванні, я нарізаю апєльсінку, подрібнюю м'яту та ліщину (щоб невеличкі шматочки горіхів радували рот), кидаю це все у готовий кускус, додаю оливкову олію, сіль, перець за смаком та змішую. Готово. Бачите, щоб приготувати їжу, не треба вбивати мамонта та шукати хвости ящірки. Все просто. Цьом.”

Бутербродик аля франсе

“Грінки з сиром та цибулевим конфітюром.
Як я готую. Починаю з цибулевого конфітюру. Якщо що, то його можна наробити заздалегідь, щоб не возитися зранку. Отже, я беру цибулю та ніж. Цибулю нарізаю (беріть 1кг, якщо робите про запас) та вмикаю плиту. Коли цибуля м'якшає, я наливаю 25мл яблучного оцту (це на 1кг цибулі) та тримаю на невеличкому вогні 15 хвилин. Іноді хитрую та вмикаю на плиті режим booster, щоб прискорити процес. Потім додаю 300г цукру, чекаю, доки він розтане, та наливаю 200г меду. Це все готується на невеличкому вогні, доки цибуля не стане прозоро-коричневою. Конфітюр готовий.

Для самих тостів я просочую хлібчик у яєчно-молочній суміші та обсмажую. Їм гарячі тости з брі та цибулевим конфітюром і ридаю від щастя. Ви теж спробуйте. Цьом.”

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зірка "МастерШеф" Клопотенко підказав, що можна готувати з дефіцитної гречки - "Змушує божеволіти".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Більше ніякої гречки: шеф-кухар Євген Клопотенко приїхав до Франківська, як тепер будуть годувати школярів.

Також "Знай.ua" писав, що відомий кулінар замінить котлети з гречкою на фалафель та мінестроне.