Складно знайти українця, у якого немає теплої історії з чебуреками. Ця страва з кримськотатарської кухні може нагадати про море, відпочинок і дитинство. Хорошою новиною є те, що чебуреки абсолютно реально приготувати вдома. Більше того, у чебурека є брат - янтик: цей “пиріжок” готується так само як і чебурек, проте смажиться не у гарячій олії, а на сковороді без жодного жиру.

Рецепт чебуреків (інгредієнтів на 15 порцій):

Пшенична мука 600 г

Вода 300 мл

Баранина 400 г

Цибуля ріпчата 2 шт

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Сіль, перець за смаком

Масло рослинне 700 мл

Просійте муку, додайте 1 ч.л. Солі, зробіть всередині ямку і налийте туди води. Замесіть туге, проте еластичне тісто, накрийте його плівкою і залиште на 20-30 хв.

Накришіть цибуль дрібними кубиками, трішки посоліть і помніть, щоб отримати сік. Додайте до цибулі фарш, трішки води, солі і перцю. Ваш фарш має вийти трішечки рідким.

Розділіть тісто на рівні частини, кожну частинку скрутіть у кульку і обдайте мукою. Потім кожну кульку розкатайте у тонесенький “млинець”. На одну половину викладіть фарш і накрийте його його іншою половинкою. Краї защіпніть, постарайтесь не залишати всередині повітря.

У глибокій сковороді розігрійте олію. Чебуреки мусять обсмажитись з обох боків до золотистого кольору.

Янтик, фото klopotenko.com
Янтик, фото klopotenko.com

Янтик за рецептом Євгена Клопотенка ( інгредієнти на 4 порції)

Інгредієнти:

400 г яловичини

40 г вершкового масла

1 дрібка зіри

1 дрібка кмину

Сіль за смаком

250 г борошна

80 мл води

1 ч.л. Соняшникової олії

0,5 ч.л. солі

Змішайте усі інгредієнти для тіста у місці до однорідного стану, після чого перекладіть тісто на робочу поверхню та вимесіть до пружності. Після цього загорніть тісто у плівку та поставте у холодильник на 30 хв.

В іншій мисці змішайте фарш, зіру і сіль.

Розділіть ваше тісто на чотири частинки, кожну яких розкачайте у тонкий “млинець”. На одну половинку тіста кладете начинку, іншою - закриваєте. Краї защіпніть за допомогою виделки.

На розігріту пательню без жиру кладіть ваш янтик і обсмажуйте з кожного боку по 5-7 хвилин. Коли тісто матиме коричневий відтінок - янтик готовий.

Покладіть гарячий янтик на тарілку і змастіть вершковим маслом з обох боків. Янтик розкриє свій аромат, а тісто оживе.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Випічка, яку приготує навіть дитина — пиріг на кефірі із замороженими ягодами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Не сумуй, кебаб скуштуй - топ-5 найкращих рецептів з Азербайджану для експериментів на карантині.

Також "Знай.ua" писав, Фаст-фуд з Олімпу - як приготувати грецьку шаурму-гірос удома.