Для тих, у кого немає духовки або просто не хочеться включати її з якихось причин, маожна приготувати розкішний шоколадний торт на сковороді. Коржі в цьому надзвичайно смачне тортику виходять м'якими і дуже шоколадними, вони випікаються на сухій сковороді.

Інгредієнти (d сковороди 24см, вага торта 1,3 кг):
Для коржів:
3-4 л мед
1,5 год л соди
110 г сл.масло
4 яйця
100 г цукор (або 120 г)
2 ст л какао з гіркою
200 г борошна (10-11 ст л з гіркою)

Для олійно-заварного крему:
180 г цукор
3 ст л борошна з гіркою
1 яйце
1п (10 г) ванільного цукру
500 мл молоко
200-250 г м'якого сл.масло
2 ст л какао (за бажанням)

Для шоколадного ганаша:
50 гр шоколад+2 ст. л раф. раст.масла

Шоколадний торт, кадр з відео
Шоколадний торт, кадр з відео

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Спершу слід приготувати заварний крем, аби він зміг остигнути. Шоколадний торт готується по цьому рецепту на сковороді швидко і просто, він точно сподобається і вам, і вашим близьким!

Готуємо тісто

В кастрюлю виливаємо мед і ставимо на вогонь, коли мед став рідким, додаємо 1,5 чайної ложки соди без гірки. Маса стала пінистою, далі колір суміші змінюється і стає янтарним. На цей процес йде 20-40 секунд.

У суміш янтарного кольору додаємо 110 г масла кімнатної температури і мішаємо до повного розчинення масла. Коли почнає пінитись - знімаємо з вогню, щоб трохи остигло.

В миску розбиваємо 4 яйця, додаємо цукор і сіль - добре збити. До яєць додати остиглу медово-масляну суміш, перемішуємо, просіюємо 2 ст л какао, муки, замішуємо тісто. Випікати коржі слід на сковороді.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Випічка, яку приготує навіть дитина — пиріг на кефірі із замороженими ягодами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Не сумуй, кебаб скуштуй - топ-5 найкращих рецептів з Азербайджану для експериментів на карантині.

Також "Знай.ua" писав, Фаст-фуд з Олімпу - як приготувати грецьку шаурму-гірос удома.