Адобо - це центральний елемент Філіппінської кухні, по важливості його можна порівняти з українським борщем.

Адобо - це назва не конкретної страви, а методу приготування. Найчастіше так на Філіппінах готують свинину, але варіант з куркою також є цілком традиційним.

Адобо - це тушкування у оцті та соєвому соусі, з додаванням спецій, що створює особливий смак. При цьому м'ясо може подаватися як і вологим з підливою, так і смажитися до хрусткої скоринки.

Курка адобо, фото Едим Дома
Курка адобо, фото Едим Дома

Рецепт доволі простий, не потребує надто складних інгредієнтів і займає близько 30 хвилин. Можливо, зараз найкращий час для курки адобо вдома - подорож на Філіппіни недоступна через пандемію, а для багатьох є неможливою з принципових причин через президентство Родріго Дутерте, режим якого звинувачують у численних порушеннях прав людини. Також президент не тільки злочинно керує країною, але й поводиться доволі ексцентрично. Наприклад, нещодавно 74-річний президент Дутерте зробив чергову скандальну заяву. Політик похвалився своїм величезним пенісом і подякував за нього свого батька.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Маринад

соєвий соус 120 мл

рисовий оцет 75 мл

імбир корінь 30 г

цукор коричневий 1 ч. л.

часник 3 зубчики

Основна

цибуля ріпчаста 1 шт.

курячі стегна 8 шт.

Крок 1

Курячі стегна на великому вогні обсмажити з кожного боку до рум'яної скоринки. Буквально по парі хвилин на кожну сторону. Поки м'ясо обсмажується, можна зробити маринад. Змішати соєвий соус, рисовий оцет, терті часник і імбир, цукор.

Крок 2

Цибулю почистити і нарізати півкільцями.

Крок 3

У сковороду викласти обсмажені стегна, зверху викласти цибулю і залити маринадом. Вогонь зменшити і тушкувати 20 хвилин. Через десять хвилин стегна перевернути.

Крок 4

Сервірувати з рисом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Як приготувати котлети з квасолі - на смак від м'яса не відрізнити, тануть в роті.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пий і не п'яній - для любителів шампусіка приготували простий рецепт бадьорого напою.

Також "Знай.ua" писав, що Рецепт королівських пончиків, які просто тануть у роті — готуємо вдома з любов'ю.