Незабаром християни православного обряду завершать Великий піст і зустрінуть важливий день - Воскресіння Христа. А це означає, що прийшов час готуватися до свята. Багато українців не дивлячись на карантин продовжують активно влаштовувати черги в продуктових магазинах. Це й не дивно, в магазинах великий асортимент штучних барвників для улюблених усіма крашанок. Але можна і не товпитися в супермаркеті, а знайти натуральні ігріденти вдома.

Спеціально для наших читачів ми зібрали список з декількох натуральних барвників, які допоможуть зробити яйця красивими і добротно прикрасити пасхальний стіл. Однак, варто зазначити відразу, що ці інгредієнти не дадуть соковитих кольорів, а лише ніжні і легкі тони, ніби мазок акварелі.

Яйця в каркаде, скріншот: YouTube
Яйця в каркаде, скріншот: YouTube

Фарбування чаєм каркаде

Чай каркаде - відмінний натуральний барвник для яєць. Цікаво, що з його допомогою виходить не очікуваний рожевий колір, а ніжний бузковий. Для приготування візьміть 3 столові ложки чаю і склянку води. Доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин, щоб відвар вийшов темно-червоного кольору, а потім відваріть в ньому яйця. Якщо ви хочете, щоб шкаралупа мала рівний колір, то попередньо процідіть відвар через марлю. Щоб на яйцях були розводи, залиште пелюстки каркаде просто у відварі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Яйця у вині, скріншот: YouTube
Яйця у вині, скріншот: YouTube

Фарбуємо яйця вином

Найпростіший і швидкий спосіб пофарбувати яйця, щоб отримати різні за своєю насиченістю бордові відтінки, - використовувати червоне вино. Зовсім не обов'язково купувати для цього цілу пляшку, орієнтуйтеся на ту кількість, яка у вас є в наявності. Щоб надати яйцям відтінок, відваріть їх до готовності в вині. Якщо рідини буде мало, додайте трохи води. Колір буде залежати від концентрації вина: чим його більше, тим насиченіший вийде бордовий відтінок.

Яйця в чорниці, скріншот: YouTube
Яйця в чорниці, скріншот: YouTube

Фарбуємо яйця чорницею

Для фарбування чорницею найкраще брати заморожені ягоди. Спочатку займіться приготуванням відвару. Візьміть 50 грам чорниці, 2 столові ложки оцту і 2 склянки води. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Яйця відварити окремо. Залийте їх отриманим відваром і залиште на 40 хвилин. Колір виходить синьо-чорним або темно-сірим.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, привітання з Великоднем 2020: красиві душевні вірші.

Як повідомляв Знай.ua, львів'ян не пустять на могили до родичів в поминальні дні.

Знай.ua писав, вихідні на Великдень 2020: скільки їх буде.