В українців суп зазвичай асоціюється зі стравою м'ясною, хоча і пісна юшка є стравою звичною. Але чи може суп стати святковою стравою, яка могла б позмагатися навіть із самим борщем? Можливим кандидатом на вашу нову улюблену першу страву може стати пряний картопляний крем-суп. Він є вегетаріанською, а не пісною чи веганською альтернативою, оскільки містить у собі молочні продукти, однак якщо є бажання чи необхідність, їх можна спробувати замінити на свій страх і ризик.

Інгредієнти

Вершкове масло 40 г

Часник 3 зубчики

Цибуля ріпчаста 1 головка

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Лук-порей половина стебла

Картопля 500 г

Овочевий бульйон 500 мл

Вершки 250 мл

Корінь селери 50 г

Хрін 30 г

Майоран 1,5 чайні ложки

Гвоздика 2 штуки

Лавровий лист 2 штуки

Мускатний горіх

Сіль

Перець чорний мелений

Готуємо пряний картопляний суп, фото Telegram
Готуємо пряний картопляний суп, фото Telegram

1. У великому сотейнику розтопити вершкове масло, додати роздавлений часник і нарізану ріпчасту цибулю і цибулю-порей, перемішати і згасити три хвилини.

2. Кинути до них очищену і нарізану кубиками по 3 см картоплю, влити бульйон, додати вершки, подрібнений корінь селери, тертий хрін, майоран, гвоздику та лавровий лист. Довести до кипіння і варити, помішуючи, близько півгодини до м'якості картоплі.

3. Збити блендером до однорідності, додати мелений мускат­ний горіх, сіль і перець

Готово!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт Царської сирної паски — навіть випікати нічого не потрібно, швидко і смачно.