Вареники – традиційна українська страва, яка ніколи не набридає. Щобільше, кожна господиня готує їх по-своєму, використовуючи різноманітні секрети приготування та особливі начинки.

1. Сирно-гарбузова начинка

200 г очищеного гарбуза потерти на грубій тертці і тушкувати в до готовності в сковороді на вершковому маслі. Додати 200 г кисломолочного сиру, пів склянки цукру, ванілін. Добре вимішати.

2. Картопляно-печінкова начинка

Курячу або яловичу печінку промити, порізати на шматочки, кожен обваляти в борошні і злегка підсмажити на олії. Додати порізану цибулину, протушкувати все разом під кришкою. Коли охолоне, пропустити все через м’ясорубку. Відварити та розім’яти в пюре 5 картоплин і змішати з печінковою масою. Посолити і поперчити.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вареники, скріншот: YouTube
Вареники, скріншот: YouTube

3. Яблучна начинка

6 яблук (краще солодких) очистити від шкірки і серцевини, потерти на грубій тертці, додати пів склянки цукру, 0,5 чайної ложки кориці, 0,5 столової ложки крохмалю, вимішати і відразу ж ліпити вареники, поки яблука не пустили сік.

4. Квасолева начинка з грибами

200 г квасолі відварити до готовності та пропустити через м’ясорубку або змолоти у блендері. 2 цибулини дрібно порізати та підсмажити на олії, додати 400 г порізаних на пластинки печериць. Смажити до випарування рідини. Добре змішати з квасолею, посолити, поперчити.

5. Начинка з твердого сиру з печерицями

300 г печериць порізати кубиками, обсмажити на олії. Охолодити масу, додати 200 г потертого твердого сиру, 1 зубок подрібненого часнику, посолити, поперчити на смак. Можна додати 1 ст. ложку посіченої петрушки.

Вареники, скріншот: YouTube
Вареники, скріншот: YouTube

6. Печінкова начинка з салом

Підсмажити на пательні 150 г сала до рум’яних шкварок, додати 1 порізану цибулину, обсмажити до прозорості цибулі. 600 г печінки відварити у підсоленій воді до готовності. Печінку та шкварки з цибулею пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити на смак.

7. Макова начинка

1,5 склянки маку залити окропом та добре промити, злити воду, вдруге залити окропом і дати постояти 15 хвилин. Воду злити, мак двічі пропустити через м’ясорубку або змолоти в блендері. Змелений мак добре змішати з 0,5 склянки цукру. Вареники з маком потрібно варити одразу, інакше тісто розповзеться.

8. Начинка з вишень та манки

300 г вишень без кісточок посипати цукром, прогріти і, безперервно помішуючи, додати манну крупу. Варити на мінімальному вогні, часто помішуючи, близько 20 хвилин. Перед ліпленням вишневу начинку з манкою повністю охолодити.

Вареники, скріншот: YouTube
Вареники, скріншот: YouTube

9. Шоколадна начинка з вишнями

300 вишень без кісточок змішати з цукром і 1 ст. ложкою крохмалю. 100-грамову плитку шоколаду поламати на шматочки приблизно 1х1 см. В кожен вареник класти по 2-3 вишеньки і по шматочку шоколаду та щільно заліплювати.

10. Капустяна начинка з м’ясом

Пів головки свіжої капустини дрібно пошаткувати. Тушкувати на олії, додавши 1 порізану цибулину, до готовності. З’єднати з 200 г м’ясного фаршу. Готувати під кришкою 15 хв, посолити, поперчити, зняти з вогню. Ліпили вареники після того, як охолоне.

Вареники, скріншот: YouTube
Вареники, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це надзвичайно швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадне печиво з мигдалем за декілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним

Також "Знай.ua" писав, смачніше за люля-кебаб — циганський рецепт котлет без жодної крихти хліба. Котлети виходять надзвичайно соковитими та апетитними