Господині, які постали перед труднощами 90-х років знають, що економна їжа може бути смачною. У їхніх руках склянка рису і жменька фаршу перетворювалися в ситну вечерю. Однією з найпопулярніших страв радянських їдалень і піонертаборів були "Їжачки", які досі залишаються популярними.

Інгредієнти:

  • Рис - 1 склянка
  • Фарш - 500 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Морква - 2 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Томатна паста - 2-3 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком

"Їжачки" з фаршу та рису, скріншот: YouTube
"Їжачки" з фаршу та рису, скріншот: YouTube

Приготування:

Заливаємо рис окропом, накриваємо кришкою і залишаємо запарюватися. Одну цибулину нарізаємо дрібним кубиком, видавлюємо часник. З'єднуємо фарш з цибулею, часником і рисом, додаємо яйце. Солимо, перчимо і гарненько вимішуємо. Решту цибулі нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на великій тертці.

Популярні новини зараз

Григорію Чапкісу - 91: шлях до слави, тяжка хвороба та чотири кохання легендарного хореографа

Вагітна дружина Віктора Павлика здивувала подробицями про дитину: "Плакала пів години"

Лорак показала поповнення у родині, двомісячному малюку вже обрали ім'я

Ніну Матвієнко позбавив пенсії режим Януковича: "Я грошей не бачила"

Показати ще

На розігрітій олії обсмажуємо цибулю до прозорості та додаємо моркву. Смажимо 3-5 хвилин, кладемо томатну пасту і перемішуємо. Додаємо воду, щоб овочі були повністю їй покриті. Мокрими руками ліпимо з фаршу кульки розміром з тенісний м'яч. Викладаємо на овочеву піджарку в сковороді, накриваємо кришкою і тушкуємо 30-40 хвилин на повільному вогні. Готові їжачки обов'язково змастити сметаною.

"Їжачки" з фаршу та рису, скріншот: YouTube
"Їжачки" з фаршу та рису, скріншот: YouTube

"Їжачки" з фаршу та рису, скріншот: YouTube
"Їжачки" з фаршу та рису, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником. Сирні палички в лаваші з часником — це дуже швидка і смачна закуска, яку можна приготувати за лічені хвилини

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день. Готується швидше, ніж квасоля чи горох – оригінальний рецепт ситного турецького супу з сочевиці

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить