Вичавити пачку майонезу в салат - найпростіше рішення. Але такої приправи неспроста уникають шеф-кухарі. Справа в тому, що майонез перебиває смак всього блюда. Склад майонезу - суцільна хімія, а поєднання рослинного масла і жовтків ще й осяде жирком на боках. Кетчуп не кращий - крохмаль, цукор і консерванти швидко додають ваги.

Але чим тоді заправити салат, пасту, піцу, домашню шаурму?

Приготувати смачний соус дуже просто, і вийде набагато смачніше за "кетчунезу".

На заміну майонезу і кетчупу шеф-кухарі радять три нові рецепти соусів:

Соус Ранч
Гостренький і майонезний. Щоб стало ще смачніше, сміливо замінюємо майонез йогуртом або кефіром.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Для основи беремо 50 грам нежирного кефіру і 150 грам грецького йогурту, але і сметана піде. Подрібнити зубчик часнику, петрушку, зелену цибулю, ¼ ріпчастої цибулі. Додати дві столові ложки лимону, дві чайні ложки зернової гірчиці. Добре все перемішати, сіль, перець - за смаком. Дати настоятися 30-60 хвилин. Соус підкреслить смак свіжої зелені і овочів. З таким соусом набагато смачніше запікати рибу в духовці.

Гірчично-медовий соус
Солодкий і гостренький, гірчично-медовий соус підійде як для салатів, так і просто для вмочування. Ідеальний як маринад для курячих крилець і навіть риби.

Як неважко здогадатися, готуватися він буде з меду і гірчиці - 2 столові ложки меду і 2 столові ложки гірчиці. Додаємо чайну ложку яблучного оцту і столову ложку оливкової олії. Добре перемішати, посолити, поперчити - за смаком.

Домашній томатний соус

Найкраща заміна кетчупу - домашній томатний соус.

Беремо кілька помідорів, ошпарюємо окропом, а потім - тримаємо під холодною водою. Так легше очистити шкірку. Ріжемо на кубики і відправляємо на сковорідку. Коли помідори розм'якнуть, потрібно додати подрібнений часник і базилік. Посолити, поперчити. Для любителів гострого - нарізати перчик чилі. Можна додати приправу "Італійські трави" без хімдобавок, вона ідеально підходить до домашнього кетчупу.

Для салатів відмінно підійде Ранч на кефірі і йогурті. В цей легкий пікантний соус можна просто вмочати овочі - він підкреслить смак огірка, солодкого перцю, кабачкових паличок і навіть моркви. Томатний підійде для м'яса чи макаронів. Гірчично-медовий - універсальний: поєднується і з салатом, і з м'ясними стравами - зайде на ура.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт унікального тіста по-французьки перетворить приготування їжі на задоволення

Як повідомляв портал Знай.ua, м'ясо та рибу краще не маринувати в цьому посуді

Також Знай.ua писав, як приготувати млинці за унікальним рецептом з секретним інгредієнтом